Scènefoto Theater Na de Dam Dordrecht 2017
Scènefoto Theater Na de Dam Dordrecht 2017 (Foto: Peter Verheijen)

Gezocht: Dordtenaren die kunnen vertellen over de Tweede Wereldoorlog

Dordrecht - Voor een nieuwe theaterproductie van ToBe Jeugdtheaterschool is toBe op zoek naar Dordtse ouderen die willen vertellen over hun leven in Dordrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog (of hun (klein)kinderen). "Daarnaast zoeken we Dordtenaren die specifiek kunnen vertellen over de aanval op ons eiland/de brug. Op zaterdag 20 oktober vindt er een vertellersbijeenkomst plaats om 11:00 uur in het Energiehuis, Noordendijk 148."

De verhalen uit de oorlog worden de basis voor een locatievoorstelling die speelt op 4 en 5 mei. ToBe vertegenwoordigt hiermee Dordrecht tijdens het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn er op Herdenkings- en Bevrijdingsdag theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar wordt de voorstelling in Dordrecht gespeeld door getalenteerde spelers (13-20 jaar) van ToBe Jeugdtheaterschool.

Vertellersbijeenkomst
Op zaterdag 20 oktober organiseert ToBe een vertellersbijeenkomst, waar u uw verhaal kunt vertellen aan de spelers en de regisseur. Aanmelden voor de vertellersbijeenkomst kan bij Jamila de Jongh via project@tobe.nl of 078-6133144. Mocht u niet op deze dag kunnen, dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding.

(bron: ToBe)

Meer berichten