Kinderen en leerkrachten bij het kinderboekenzwerfstation
Kinderen en leerkrachten bij het kinderboekenzwerfstation (Foto: Pim de Lange)

KinderzwerfboekStation bij de Prinses Julianaschool

Dordrecht - Bij de Prinses Julianaschool in Dordrecht is een KinderzwerfboekStation opgericht en feestelijk geopend op 2-10-2018. Kinderen van de school kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Een Kinderzwerfboek-station is een kast vol met kinderzwerfboeken. Kinderen kunnen hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven sturen. Dat kan je doen door het boek ergens achter te laten of weer terug te brengen naar het kinderzwerfboekstation. Kinderen kunnen ook een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Waarom een KinderzwerfboekStation?

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling én het is ontspannend. Om te lezen zijn boeken nodig. Veel kinderen in Nederland hebben thuis nauwelijks boeken en bezoeken niet de bibliotheek. Met een KinderzwerfboekStation in de buurt kan een kind gemakkelijk een boek uitkiezen om thuis te lezen. Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Er zijn al meer dan 1.900 KinderzwerfboekStations in Nederland. Deze zijn te vinden op: www.kinderzwerfboek.nl

Heeft u kinderboeken voor in het zwerfstation? Deze kunt u inleveren bij de school, de boeken worden dan voorzien van een sticker en in de kast gezet.

(ingezonden door de Prinses Julianaschool)

Meer berichten