De doelman van WCR is de kopsterke Ferry den Breejen van GSC ODS dit maal te snel af.
De doelman van WCR is de kopsterke Ferry den Breejen van GSC ODS dit maal te snel af. (Foto: Don Fredo)

GSC ODS laat zich niet van de wijs brengen en staat nu al keurig tweede

Door Fred van Dongen

Dordrecht - In een spannend en geen moment vervelend duel bleef zaterdagvierdeklasser GSC ODS ook deze middag baas in eigen huis. WCR uit Rhoon werd met 5-3 geklopt. Vorige week greep de Dordtse ploeg ook al de volle buit, toen uit bij Hekelingen (1-3). Ze staat nu keurig tweede met 6 punten uit 2 wedstrijden. Koploper ZBC’97 vergaarde 9 punten uit 3 duels.

De thuisploeg startte onfortuinlijk. Al na twee minuten keek het tegen een achterstand aan (0-1). Het veroorzaakte geen roestvlekken op het moraal bij GSC ODS. Als snel tikte de opgerukte lange centrale verdediger Ferry den Breejen de 1-1 binnen. Ook de volgende tegenvaller verwerkten de Dordtenaren eminent. Jeffrey Gooshouwer trok de balans weer in evenwicht (2-2). Arie Pankras jr. vond al die achterstanden toen welletjes. Vlak voor rust tekende hij met een schitterend diagonaal afstandsschot voor 3-2, zodat GSC ODS ondanks de vroege achterstand met een gerust hart aan de thee kon.

In het tweede bedrijf wilde WCR zo snel mogelijk langszij komen. Dat lukte ook met name omdat de Dordtse verdediging de tegenstander even geen strobreed in de weg legde (3-3). De gelijkmaker kreeg de thuisploeg mentaal allerminst op de knieën. Met slimme snelle uitbraken bleef het gevaarlijk. Toen Wesley van der Wiel bij een van de actie onderuit werd gehaald mocht Djim Kammerman vanaf elfmeter de 4-3 op het bord zetten.

Waarna zich een leuke aantrekkelijke slotfase ontwikkelde. Omdat WCR zich amper uitgespeelde kansen wist te creëren was de ploeg gedwongen heil te zoeken tot afstandsschoten. Die misten veelal doel, al was het bij fasen hangen er wurgen voor de Dordtse veste.

De ene keer dat WCR van afstand de laat beukte betekende ironisch genoeg tevens het begin van de ondergang van de ploeg uit Rhoon. Het vormde het vertrekpunt van een dodelijke counter. Eerst zag Djim Kammerman zijn inzet nipt door de Rhoonse doelman gekeerd maar in de rebound was Jeffrey Gooshouwer meedogenloos (5-3).

Met zijn tweede treffer kende Jeffrey Gooshouwer een aanzienlijk aandeel in de 5-3 zege van zijn ploeg. De 28-jarige vaardige en geroutineerde aanvaller na afloop voldaan en spontaan: “Het ging lekker vandaag. WCR moest veel ruimte weggeven en dat met onze snelle jongens voorin. Na rust hebben we inderdaad meer p de counter gespeeld. Als we wat zorgvuldiger waren geweest hadden we ruimer kunnen winnen. Hoe dan ook, we hebben verdiend gewonnen”.

GSC ODS voert nu met het eveneens volledig ongeslagen ZBC’67 de ranglijst aan. Beide ploegen debuteren in de westelijke vierde klas na seizoenenlang in ‘Zuid’ te hebben geopereerd. Jeffrey is niet rouwig om de decorverandering en niet alleen vanwege de riante competitiestart. “We wisten dat het in West een moeilijker competitie zou worden. We treffen nu technisch vaardiger tegenstanders. Daarom is het zo mooi dat we nu al zes punten uit twee wedstrijden hebben gepakt”.

En GSC ODS wil de prima lijn maar al te graag doortrekken. “Er zit voldoende potentie in onze ploeg om bovenin mee te draaien. We hebben ook een sterkere bank gekregen. Als die jongens moeten invallen zijn we echt niet meer verzwakt. Met Wesley van der Wiel, Djim Kammerman en ik hebben we ook nog eens veel aanvallende kwaliteiten. Er is bij ons voorin altijd wel eentje die z’n dag heeft”, stelt Jeffrey tevreden en terecht vast. Vandaag was hij de ‘man van de dag’ met zijn twee belangrijke treffers.

Middenvelder Arie Pankras jr. - vandaag weer goed voor een fraaie treffer kort voor rust - torste na afloop de krat waterflessen de kleedkamer in. Met een brede glimlach want ‘we hebben enorm gestreden voor elkaar en zo de zege gepakt’. De sterke competitiestart van GSC ODS verbaast hem niet. “Ergens had ik dat wel verwacht. Ik heb al eerder gezegd dat we voor de prijzen kunnen spelen. Vooral als we wedstrijden als deze winnen. Als we steeds maar van de eigen kracht uit gaan. En zo’n wereldvoetballer als Djim Kammerman in de ploeg scheelt natuurlijk ook”.

Meer berichten