Band
Band (Foto: Ferry)

Pink Project brengt Pink Floyd’s feestje in Kunstmin

Dordrecht - In 1998 bezocht ik in Delft voor het eerst een openluchtconcert van een tributeband van Pink Floyd. Dit i.v.m. het 25-jarige bestaan van het “Dark Side Of The Moon” album. Daar wilde ik bij zijn en baalde alleen na afloop, omdat de NS geen late reizigers wilde terugbrengen naar Dordrecht en dus de toegift miste.
Kunstmin mag best trots zijn dat dezelfde band de oudste stad van Holland heeft uitgekozen voor een vervroegd verjaardagsfeestje. Genaamd: “Pink Floyd’s Anniversary Show”. Dit keer geen reisproblemen, maar met zo’n 650 liefhebbers, genieten van een prachtige sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkend beeldmateriaal.

door: Ferry Visser

Verjaardag
Bijna 25 jaar geleden richtte Hagenaar Peter Chattelin onder de naam van ‘Pink Project’ de tribute band van Pink Floyd op. Hoewel het in 2019 pas echt feest is, laat de groep nu al hun fans het hele theaterseizoen 2018-2019 meegenieten. De verjaardagsshow zal onder andere in het teken staan van de albums ‘The Wall’ (uit:1979) en ‘The Division Bell’ (uit:1994) die in het jubileumjaar 40 en 25 jaar geleden werden uitgebracht.

De band
De band is regelmatig aan veranderingen onderhevig, maar de huidige band bestaat uit; Peter Chattelin (zang, ak. gitaar), Charles Dehue (zang), Ruud Verwijk (gitaar, zang), Hans Hendrik (gitaar), Giovanni Pepe (toetsen), Jason Waasdorp (basgitaar), Arjan van Iperen (drums), Konstantin Iliev (saxofoon), Jacqueline van der Heiden (zang) en Angeline Boon (zang).

De show
Zoals verwacht pakte de groep meteen uit. Het is immers een verjaardagsfeestje. Bij een verjaardag hoort ook een verrassing en die kwam in de vorm van een drietal onverwachte nummers van het album ‘Dark site of the moon’ (Speak to me, Breathe en Time).
Na het welkomstwoord was het de beurt aan ‘The Division Bell’ en achtereenvolgend: What do you want, Poles art, Marooned, A great day for freedom, Coming back to life, Keep talking en met High hoops werd het eerste gedeelte afgesloten.

Na de pauze was het de beurt aan het 40-jarig jubileum van het meesterwerk ‘The Wall’. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar het is feest en dan mag het de pret niet drukken.
Natuurlijk startte de band met ‘In the flash’. Daarna werd bijna het hele album gespeeld. Hoogtepunten waren Another brick in the wall, Mother, Goodbye blue sky, Hey you en tot slot het spetterende Comfortably Numb waarbij Ruud Verwijk de sterren van de hemel speelde.

Nadat Peter Chattelin de zaal bedankte voor hun aanwezigheid, kondigde hij min of meer op een komische manier het vervolg van het concert aan. Op woensdag 10 oktober a.s. speelt Pink Project namelijk in het Nieuwe Nieuwe Luxor theater. Aanvang 20:00 uur.

Maar zonder toegift kwam de band niet weg uit Dordrecht. ‘Run like hell’ - ook al zo’n klassieker - werd helaas de enige ‘uitsmijter’.

Wat maakte het concert nu zo leuk
Het eerst wat je doet is rondkijken. Zie je bekenden? Wat meteen opvalt is de gemiddelde leeftijd. Ik ga geen leeftijd noemen, maar de jeugd was in de minderheid :). De nummers werden ‘natuurgetrouw’ gespeeld. De 10-koppige band bestaat stuk voor stuk uit rasmuzikanten. Achter de band zit volgens mij ook nog een groep ‘beeldbewerkers’. Wat hebben deze mensen een geweldige klus geklaard! De prachtige visuals maakten de muziek van Pink Floyd compleet.

En niet leuk
De zaal was helaas niet uitverkocht en dat was eigenlijk het enige smetje. De artiesten hadden echt meer publiek verdiend!

Dus………. op 10 oktober in het Nieuwe Luxor theater

Meer berichten