Maikel Steenbakker (derde van rechts) neemt de felicitaties in ontvangst nadat hij SC Emma op 5-2 heeft gezet.
Maikel Steenbakker (derde van rechts) neemt de felicitaties in ontvangst nadat hij SC Emma op 5-2 heeft gezet. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: SC Emma na derde zege solitair koploper; knap werk GSC ODS en SSW

Dordrecht - De stemming bij vierdeklasser SC Emma blijft feestelijk. De ploeg won ook z’n derde duel en staat nu met 9 punten uit 3 wedstrijden solitair op kop. In dezelfde klas pakte GSC ODS z’n eerste zege. Bij Gesta, dat ook nog puntloos was, werd het knap 1-2.

In de vijfde klas zorgde SSW voor een daverende en prettige verrassing door in Breda het hoog geklasseerde PCP met 1-2 te verslaan. FC Dordrecht Amateurs moest thuis met één punt genoegen nemen tegen SVC (2-2). Over de stadsderby in de derde klas tussen RCD en Dubbeldam (0-4) staat een apart verslag elders op deze site.

SC Emma

In de vierde klas handhaafde SC Emma zich als ongeslagen koploper door ook zijn derde wedstrijd te winnen. In Dordrecht moest RSV er me 5-2 aan geloven. Emma staat nu met de maximale score van 9 uit 3 twee punten los van de concurrentie.

Speler Randy van Eden over de ruime en dik verdiende zege op RSV: “Onze gasten hadden hun eerste twee wedstrijden verloren, terwijl we ze allebei hadden gewonnen. Aan onze stand waren we dus verplicht om deze wedstrijd te winnen. In de eerste helft begonnen wij goed en kwamen op 1-0 door Rowdy Nijenhuis. Uit een omschakeling kwamen de bezoekers op 1-1.”

“Dat was wel vijf meter buitenspel, maar de scheids had zo zijn eigen regels. Niks aan te doen”, merkte Randy na afloop met een knipoog op. Hij vervolgt: “We zijn blijven voetballen en kwamen via Michel van Pelt zeer terecht op 2-1. In de rust zeiden we, dat we ruimtes zouden krijgen en de tegenstander zou komen. Dat gebeurde ook. RSV zocht sneller de spitsen met een lange bal en wij kregen ruimtes om te voetballen."

Emma profiteerde maximaal. Rowdy Nijenhuis en Coen Cleef vergrootten de voorsprong naar 4-1. Randy: “Vooral Coen is de laatste weken zeer in vorm en pakt zijn goals mee.”” Uit een vrije trap die werd binnengekopt verkleinde RSV de achterstand naar 4-2. “Maar omdat wij gewoon een stuk beter waren, kon Maikel Steenbakker de 5-2 aantekenen. Dit betekent dat we nu met 9 uit 3 aan kop gaan. Nu is het zaak om de lijn door te trekken. En met deze groep moet dat goedkomen”, zet Randy van Eden een extra stut onder het momenteel al stevige zelfvertrouwen bij SC Emma.

Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij BSC dat met 7 punten uit 3 wedstrijden op de tweede plaats staat. Een vroege topper dus. Randy: “Na die wedstrijd weten we gelijk waar we staan. We zijn er in elk geval klaar voor!”

GSC ODS

GSC ODS pakte in de vierde klas z’n eerste punten door in Galder met 1-2 te winnen van Gesta. Ferr Kemaldar, dit seizoen binnengehaald als ‘spelende gids’ om meer consistentie in de ploeg te krijgen, tekende knap voor beide Dordtse goals.

Ferr tegen De Stem van Dordt: “Een belangrijke pot. Uit tegen Gesta dat net als wjj tot vandaag nog geen punt had gepakt. Die ploeg moest dus verslagen worden.”.

“We startten goed aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut scoorden we uit een corner. Ik stond op de goede plek om de bal erin te tikken. Na die openingsgoal hadden we nog een paar goede uitvallen met goede kansen. Maar we scoorden niet en kwamen daarna onder druk ter staan. Gesta maakte vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker, ook uit een corner (1-1)”.

Ferr vervolgt: “In de tweede helft domineerden wij het spel. In de 57ste minuut zag ik de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot de bal van zo n meter of 40 tegen de touwen: 1-2! Hierna kregen we nog goede kansen maar die werden niet afgemaakt. Uiteindelijk toch de winst binnen gesleept; de eerste drie punten zijn binnen! “.

FC Dordrecht Amateurs

Opnieuw teleurstelling bij FC Dordrecht Amateurs dat in de vijfde klas acteert. Na het schlemielige thuisverlies van vorige week tegen Advendo (0-1) kwam de ploeg nu op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SVC.

Hoofdtrainer Michael Witman doet verslag. “Na het onnodige puntenverlies tegen Advendo, moesten we vandaag laten zien wat we wel in huis hebben. Maar ook vandaag kon de FC niet overtuigen. En weer konden wij geen aanspraak maken op de drie punten. Waar je in de voorbereiding wel die overtuiging zag, mis je in de competitie die vechtlust die je juist in de vijfde klasse nodig hebt. Kwaliteiten genoeg in dit elftal waar je zeker in de top mee moet kunnen draaien. Maar alleen met kwaliteiten kom je er niet. Je moet ook beschikken over dat stukje winnaarsmentaliteit, dat je richting winst moet duwen”.

Michael Witman streng: “Tot twee keer toe vandaag geef je een voorsprong onnodig weg door simpele afspraken in het veld niet na te komen. Dus moesten we het doen met maar 1 punt”. Voor de thuisploeg scoorden Frank Barendregt en Ilhan Solak. “Met nu 4 punten uit 3 wedstrijden kunnen de titelaspiraties voorlopig de koelkast in." Volgende week gaat de FC op bezoek bij Neerlandia’31 ‘en nemen dan de punten hopelijk wel mee terug naar Dordrecht.’.

*\SSW

SSW verrichtte in de zelfde vijfde klas een fantastische prestatie door hoogvlieger PCP in Breda met 1-2 te kloppen. Het leverde de Dordtse ploeg de eerste punten op. De eerste twee competitiewedstrijden werden immers verloren. Komende zondag is het hoog genoteerde TVC Breda te gast bij de Dordtse zebra’s.

(Samenstelling overzicht: Fred van Dongen)

Meer berichten