Kim Busch: 'Nu al superveel zin in!!' (foto: Bram Cops)
Kim Busch: 'Nu al superveel zin in!!' (foto: Bram Cops) (Foto: )

Dordtse Kim Busch naar WK zwemmen korte baan

 DORDRECHT – Het aftellen is begonnen voor Kim Busch. De topzwemster kijkt uit naar de Wereld Kampioenschappen (WK) korte baan (25 meter-bad) zwemmen die van 11 tot en met 16 december in het Chinese Hangzhou worden gehouden. De zwembond KNZB laat Busch afreizen voor twee estafettenummers.

De KNZB heeft op haar website laten weten dat 'na het sluiten van de kwalificatieperiode zes zwemsters en vier zwemmers' geselecteerd zijn voor het toernooi. Technisch directeur maakte de namen bekend. Ranomi Kromowidjojo, Valerie van Roon, Kira Toussaint, Maaike de Waard, Ties Elzerman, Arno Kamminga, Stan Pijnenburg, Jesse Puts en Kim Busch vertegenwoordigen Nederland op dit evenement. De ploeg is samen verantwoordelijk voor vijftien individuele starts en vier estafettes. Kim Busch komt in actie op de damesestafettes 4x50 meter vrijeslag en 4x100 meter vrijeslag.

Op Instagram laat Busch haar enthousiasme klinken: 'JAAA!! Geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op de WK korte baan in Hangzou. Nu al superveel zin in!!'

Het is niet de eerste keer dat Busch naar zwemt tegen de wereldtop. De Dordtse heeft al twee bronzen medailles en twee keer zilver op de WK en Europees zilver op zak.

Meer berichten