Zuidpolder/Oudendijk
Zuidpolder/Oudendijk (Foto: Ferry)

Aan de rand van de Zuidpolder bloeit en groeit de natuur nog steeds

door: Ferry Visser

Dordrecht - Het is inmiddels begin november en volgens de meteorologen moet de herfst in volle gang zijn. Klopt ook wel, want de laatste dagen gaat de verwarming echt een graadje hoger. Maar, alsof de zomer van geen ophouden wil weten, wijst de thermometer op twee november (in het zonnetje en uit de wind) toch echt 15 graden aan. Fiets pakken en de gekleurde natuur in.
 

Aan het eind van de Oudendijk (richting Provincialeweg) ligt de Zuidpolder. De polder waarover in het verleden nogal over geprotesteerd werd. Volbouwen met luxe huizen en een golfpark was - terecht - geen optie. De Oudendijk deelt de Zuidpolder in tweeën. Aan de rand van de polder (uitkijkend richting Dubbeldam met de Watertoren) staan aan de Oudendijk oog uitspringende huizen en huizen in aan-of verbouw.

Bloemenpracht
Maar er is meer, veel meer! Ben je de huizen gepasseerd dan weet je niet wat je ziet. Een enorm bloemenveld dat uitstrek tot de watertoren (in de verte) en richting de nieuwbouw op de kavel waar voorheen tuincentrum Pap zich bevond.

Tip: Het wordt komend weekend zonnig weer (vooral zondag). Het is echt de moeite waard om de Zuidpolder vanaf verschillende kanten te bekijken. Laat je verrassen!

Meer berichten