Jesse Rensen (rechts) met zijn aanvoerder Leroy Verkerk. Jesse scoorde een belangrijke goal voor EBOH. Archieffoto.
Jesse Rensen (rechts) met zijn aanvoerder Leroy Verkerk. Jesse scoorde een belangrijke goal voor EBOH. Archieffoto. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: EBOH na vijfde zege bij de top; ook Wieldrecht en GSC ODS rukken op

Dordrecht - Bij het zaterdagvoetbal verrichtte tweedeklasser EBOH andermaal een geweldige prestatie door uit te winnen bij Heukelum (1-4). De ploeg staat nu nog maar één punt achter op het leiderstrio.

Ook Wieldrecht (derde klas) en GSC ODS (vierde klas) zitten dankzij knappe thuiszeges dicht tegen de koplopers in hun afdelingen aan. De overige Dordtse clubs (Oranje Wit, DFC en Dubbeldam) beleefden een teleurstellende zaterdag. Alle drie verloren.

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit is de laatste weken een beetje op de sukkel. Ook deze zaterdag werd verloren. Hoogvlieger Nieuw Lekkerland was met 2-0 te sterk voor de Dordtenaren.

Onze man langs de lijn Ron Akkerman doet verslag: “De matige eerste helft viel op door slordig en ongecontroleerd spel. Met een kopbal wist Christiaan Perrier in de 40ste minuut voor ons te scoren in de verre hoek, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. De rust brak zodoende aan met 0-0”.

“De tweede helft was leuker”, vervolgt Ron Akkerman. “Met wat kansjes voor Oranje Wit. Maar Nieuw Lekkerland kwam in de 65ste minuut op 1-0 uit een houdbare vrije trap.. In de 90ste minuut besliste de thuisploeg de wedstrijd met de 2-0 van Brekelmans”.

Door het verlies zakte Oranje Wit met 7 punten uit evenveel duels naar de elfde plaats, de gevarenzone dus. Bovenaan veranderde niet veel. Sliedrecht bleef met 17 uit 7 koploper gevolgd door Montfoort en Nieuw Lekkerland met elk 16 punten uit 7 wedstrijden.

Volgende week staat voor Oranje Wit een bekerwedstrijd op de agenda, uit tegen derdeklasser Klundert.

EBOH

De debuterende tweedeklasser EBOH pakte al weer z’n vijfde zege van het seizoen. Deze keer werd knap gewonnen bij Heukelum (1-4). De Dordtse roodzwarten staan nu keurig vierde met 15 punten uit 7 duels opgebouwd uit vijf overwinningen en twee nederlagen. De achterstand op het leidende trio Roda Boys, Pelikaan en Woudrichem bedraagt slechts één schamel punt.

EBOH’s jonge middenvelder Thomas Keuter doet verslag van de nieuwe triomf: “Vandaag opnieuw een hele lekkere overwinning. We begonnen slordig aan de wedstrijd en al binnen vijf minuten kwam Heukelum op voorsprong nadat we achterin de bal niet goed weg wisten te werken. Verder leden we de hele eerste helft te veel balverlies, waardoor Heukelum in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Zij hadden maar één plan: de lange bal op hoop van zegen achter onze verdediging pompen en zien waar het schip strandt.”

“Op een kans voor van Ricardo van Yperen na konden wij ons balbezit niet omzetten in grote mogelijkheden en zo brak de rust aan met 1-0. Na rust kwamen we een stuk beter voor de dag. Ricardo van Yperen bracht een hoge bal in en bij de tweede paal kon ikzelf de bal weer hard voor trekken. Daaruit werkte Jesse Rensen van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. Even later kon ik opnieuw een bal voorzetten. Deze viel tegen de binnenkant van de tweede paal aan, kwam terug het veld in en werd door Jeffrey Monster met een karatetrap-achtige beweging binnen gewerkt. Zo stonden we 1-2 voor en was de wedstrijd omgedraaid”, aldus Thomas Keuter.

“In de fase erna bleven we de bovenliggende partij, maar moesten we achterin alert blijven. Jan-Arie Kouwenhoven hield ons een aantal keer op de been en in de tegenstoot maakten we de 1-3. Na een goede individuele actie van Junior Calmera trok hij de bal terug en gaf Wesley Ebbers de gelegenheid om ook een goaltje mee te pikken. Even daarna gooiden we wedstrijd volledig in het slot. Jordi Fok stuurde Jay Tahloe weg en die wist 1-op-1 met de keeper de 1-4 binnen te krullen. Daarna hebben we de wedstrijd uitgespeeld en konden we juichend van het veld af. Opnieuw een goed resultaat dus!”

Wieldrecht

Derdeklasser Wieldrecht blijft koploper Prinsenland, dat vandaag net 1-0 won van DFC, op de hielen zitten. De Dordtenaren versloegen vandaag WHS met 3-1.

Met 15 punten uit 7 wedstrijden deelt Wieldrecht nu met Klundert de tweede plaats. De achterstand op Prinsenland (7-19) bedraagt vier punten.

“Een gelijkspel tussen Prinsenland en DFC was natuurlijk voor ons het best geweest”, oordeelde Wieldrechts Daan Vegt na afloop van het gewonnen duel met WHS. Helaas won Prinsenland voor de zesde keer waardoor Wieldrecht niet kon inlopen. Komend weekeinde staat een rust- annex inhaaldag op het programma waarop Wieldrecht noch Prinseland in actie komen. ”Beetje jammer, want wij zitten echt ineen flow”, aldus Daan. Tegen WHS nam Wieldrecht vooral na rust afstand. Het eerste bedrijf werd afgesloten met een 1-1 stand. Quincy Ignacio opende voor de thuisploeg de score op assist van Aron de Keijzer. De betere kansen bleven voorbehouden aan de thuisploeg. Die zag de Zeeuwse gasten niettemin verrassend langszij komen uit een strafschop na een counter (1-1).

“Na rust waren wij dominant”, aldus Daan Vegt. Na een mooie vrije trap noteerde Mark van Agteren de 2-1. WHS had vanaf dat moment niets meer in te brengen. Armando Tuur bepaalde uit een strafschop de eindstand op 3-1 op een manier die bewondering afdwong bi Daan Vegt: “Schitterend in de haak”.

DFC

Het lukte derdeklasser DFC net niet koploper Prinsenland beentje te lichten. De Dordtse roodwitten verloren uit met 1- 0 van de ploeg die zo z’n leiderspositie bestendigde. DFC had zeker een punt verdiend.

Arno van Wijnen namens de Dordtse ploeg: “DFC had vandaag de kans de aansluiting met de kop te kunnen vinden. Dan was er wel een driepunter nodig bij de koploper Prinsenland. Helaas voor DFC was er op de terugreis geen plaats voor de punten om mee naar huis te nemen.”

“Gezien het beeld van de wedstrijd is het overigens verwonderlijk dat de winst naar de koploper ging. DFC creëerde weliswaar in de eerste helft niet al te veel kansen, maar was qua veldoverwicht wel de bovenliggende partij. Het overwicht werd niet omgezet in doelpunten en de rust werd met 0-0 bereikt.”

Arno vervolgt: “In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een fout op het middenveld was de inleiding voor de 1-0. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd door Daniël Jansen maar in de rebound was hij kansloos. DFC probeerde nog om het te herstellen maar na 90 minuten waren de kille feiten een 1-0 nederlaag en geen punten. Bright Omorogbe kreeg nog een rode kaart en zal in de volgende wedstrijd moeten toekijken.”

Arno tot slot teleurgesteld: “Voorlopig is de middenmoot de positie waarvoor gestreden moet worden”. Met 11 punten uit 7 wedstrijden staat DFC nu acht punten achter op koploper Prinsenland.

Dubbeldam

De derde Dordtse derdeklasser, Dubbeldam, moet voorlopig genoegen nemen met een zevende plaats op de ranglijst met 10 punten uit 7 wedstrijden. Vandaag werd thuis met 1-2 verloren van De Fendert.

Bij Dubbeldam baalden ze na afloop stevig. “We hadden gewoon drie punten moeten pakken”, verwoordde Rumo van Oosten de stemming. De keeper kwam zelf vandaag nog niet in actie vanwege een enkelblessure. “We kwamen op 1-0 door Koen Vogel. Kregen daarna veel kansen maar maakten het niet af. Een beetje klungelig kwam De Fendert op 1-1. En als je zoveel kansen mist krijg je na rust het deksel op je neus (1-2).”

In de Dubbeldamse kleedkamer heerste zodoende een mineurstemming. “We hadden gewoon de drie punten moeten hebben", herhaalde Rumo er op attenderend dat de thuisploeg eigenlijk heel de wedstrijd beter was.

GSC ODS

Vierdeklasser GSC ODS hield zichzelf in de titelrace door thuis met 3-0 van NBSVV te winnen. Doordat koploper ZBC’97 bij SCO’63 tegen zijn eerste puntenverlies aanliep (1-0) is de spanning aan de top helemaal terug. BZC Zuiderpark en Zinkwegse Boys delen nu de koppositie met 16 punten uit 7 wedstrijden gevolgd door het Zwijndrechtse ZBC’97 (6-15) en GSC ODS (6-13). Over twee weken staat de semi-derby tussen ZBC en GSC ODS op de rol.

Speler Arie Pankras jr van de Dordtenaren: “We zullen de komende dagen eens bekijken hoe we ZBC’97 bestrijden. Ik denk wel dat het goed gaat komen. We zijn er in elk geval klaar voor. Het wordt inderdaad een soort alles of niets. Als we winnen doen we gezien de ranglijst goede zaken. De sfeer zit er in elk geval goed in bij ons”.

Arie’s kort en krachtige analyse over de vandaag gewonnen wedstrijd tegen NBSVV: “Ja ik kan er niet heel veel over zeggen. We hebben 3-0 gewonnen. Maar het was niet best en heel saai.”

De gasten die in het rechter rijtje staan vormden ook niet de ideale uitdaging voor GSC ODS. “Als het te gemakkelijk gaat wordt het meestal ook een matige wedstrijd”, sloeg Arie de spijker op z’n kop. Bij rust leidde de Dordtse ploeg met 1-0. De treffers kwamen van Jeffrey Gooshouwer, Wesley van de Wiel en Roald Wetselaar.

(Samenstelling overzicht: Fred van Dongen)

Meer berichten