Emiel Grootenboer. (foto: Elisa Kuster)
Emiel Grootenboer. (foto: Elisa Kuster)

Supporters van FC Dordrecht vieren altijd feest

door Elisa Kuster

Dordrecht = Of ze nou bovenaan, onderaan of daartussenin staan, FC Dordrecht supporters hebben altijd wel zin in een feestje. Misschien zijn de resultaten niet altijd om naar huis te schrijven, onderling proberen de Schapenkoppen er altijd wat van te maken. Zaterdag 10 november is daarom het home op de Krommedijk  geopend voor een supportersavond. Eentje waar de lach centraal staat. Voorzitter van de Supportersvereniging, Emiel Grootenboer, kijkt er naar uit.

"Er is leven in de brouwerij, het ledenaantal is inmiddels verdubbeld en we organiseren met onze vrijwilligers verschillende activiteiten, met succes. Elke thuiswedstrijd kunnen supporters mee eten voor vijf euro, we hebben een sjaalontwerp wedstrijd georganiseerd en ook de supportersavonden worden goed bezocht," vertelt Emiel vol trots. "Het was ook onze bedoeling om voor iedereen wat te bieden. Op een wedstrijdavond kan je vooraf een hapje eten, de fanshop is geopend om wat leuks te kopen en na de wedstrijd kom je nog een drankje doen om het weekend in te luiden. Het is allemaal laagdrempelig."
Grootenboer komt zelf al jaren naar FC Dordrecht als supporter, logisch vind hij als voetballiefhebber. "Als je uit Dordrecht komt, dan ga je naar FC Dordrecht. De sfeer is goed en iedereen kent elkaar, waar ik zit in het stadion heb ik nog nooit een wanklank gehoord. De kracht van ons zit dan ook in het kleinschalige. Als supportersvereniging zorg je dat er een  kaartje wordt verstuurd wanneer er iemand in de lappenmand zit, om maar iets te noemen. Kleine attenties maar het laat zien dat we aan elkaar denken."

De verbouwingsplannen van het stadion worden op de voet gevolgd door de voorzitter. "De bedoeling is dat ons supportershome in het nieuwe stadionplan wordt verwerkt. Als supportersvereniging willen we graag een nieuwe supporterswaardige ruimte en onafhankelijk blijven. We willen daarom ook met een groep supporters meepraten over de plannen. Tot nu toe hebben we altijd goed contact met de club, dus we wachten de gesprekken af."

Iets minder ver in de toekomst is de supportersavond op 10 november, wat kunnen we verwachten?
"Eus Roovers vertelt wat verhalen over voetbal. Ik heb hem een keer eerder gezien en toen hebben we ons kapot gelachen. We hebben het er nu nog wel eens over. Daarna laten we de documentaire zien over Achilles'29. Voor ons, als FC Dordrecht supporters, een speciale film want in dat seizoen konden wij ook degraderen. Dat wordt dus flink herinneringen ophalen aan die spannende periode. Het wordt sowieso een gezellige avond."

Supportersavond 10 november 2018
19.00 uur gaan de deuren van het home open, om 19.30 uur begint de avond.
De toegang is gratis.

www.svfcdordrecht.nl

Meer berichten