(Foto: Jan Tito)
(Foto: Jan Tito) (Foto: Jan Tito)

Onderwijsuseum toont mooiste tekeningen uit collectie

Dordrecht - Op de tentoonstelling 'In Perspectief' toont het Onderwijsmuseum de mooiste tekeningen uit de collectie.

'In Perspectief' is een tentoonstelling over de ontwikkeling van het schoolvak tekenen, met werk van leerlingen. De tentoonstelling werd op donderdag 8 november geopend.

Tekenen was vanaf de negentiende eeuw geen vrijblijvend schoolvak. Het was noodzakelijk om ambachtsman of kunstenaar te worden. Het vak was er ook om schoonheid bij te brengen.

Het vak leidde soms tot verbluffend mooie resultaten. De bezoekers van de tentoonstelling zien werk uit te primair en voortgezet onderwijs en uiteraard ook uit het kunst- en beroepsonderwijs. De bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met creatieve opdrachten.

Elk kwartaal wordt nieuw werk van leerlingen aan de tentoonstelling toegevoegd. Er is werk te zien van leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht (tot en met 17 februari), de Vrije School Dordrecht (tot en met 7 juli) en van studenten dan kunstacademies (tot en met oktober).

In Perspectief is tot en met oktober 2019 te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht.

Meer berichten