Op verpleging en medicatieveiligheid haalt het ASz veel punten. (Foto Frank Muller)
Op verpleging en medicatieveiligheid haalt het ASz veel punten. (Foto Frank Muller) (Foto: Frank Muller / ZorginBeeld)

Albert Schweitzer ziekenhuis komt goed uit ranglijsten

Dordrecht - Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) is gunstig uit de twee bekendste landelijke ziekenhuisranglijsten gekomen. In de AD Ziekenhuis Top 100 neemt het ASz de derde plek in bij de zogeheten 'topklinische' ziekenhuizen, dat zijn 26 grote ziekenhuizen in Nederland die complexe zorg bieden en ook actief zijn in scholing en wetenschappelijk onderzoek.

Het ASz scoort in de test het maximale aantal punten op kwaliteit van de verpleging. Ook op medicatieveiligheid worden veel punten gehaald.

"Ontzettend trots en blij", is de reactie van Peter van der Meer namens de Raad van Bestuur. "We horen thuis in de top en dus voelt dit 'rechtvaardig' voor iedereen die hard gewerkt heeft om de goede dingen te doen en de dingen heel goed te doen." Namens de Medische Staf is ook voorzitter Sjarlot Kooi heel tevreden. "Je ziet dat we ziekenhuisbreed doelgerichter en beter registreren. Zo kunnen we goed zien waar en hoe we zorg kunnen verbeteren."

In het jaarlijkse Elsevier-onderzoek 'De Beste Ziekenhuizen' is het ASz stabiel blijven staan op drie 'bollen' van de maximaal haalbare vier bollen uit patiëntgerichtheid en medische zorg. Het ziekenhuis wordt in positieve zin genoemd in de categorie 'Beste dienstverlening aan patiënt', als één van de twaalf ziekenhuizen die dit het beste op orde hebben.

Meer berichten