De kleuren van Arriva verdwijnen uit de regio. (foto: Arco van der Lee)
De kleuren van Arriva verdwijnen uit de regio. (foto: Arco van der Lee)

Vervoerder Qbuzz vervangt vanaf 9 december Arriva

Dordrecht - Qbuzz verzorgt vanaf 9 december het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en ook het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. "Qbuzz introduceert een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid", kondigt de nieuwkomer aan.

De basis van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden Gorinchem wordt vanaf 9 december gevormd door zeven hoogwaardige ovverbindingen (HOV): drie R-netlijnen en vier snelBuzzlijnen. Deze HOV-bussen leggen langere afstanden af op doorgaande routes met minder haltes. Dit zorgt voor een kortere reistijd, minder kans op vertraging, grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. Ze rijden frequent, zijn comfortabeler dan gewone bussen en sluiten goed aan op andere bussen en treinen.

In de spits rijden R-netbussen elke tien minuten, daarbuiten elk kwartier. Op veel plaatsen waar R-net en snelBuzz gaat rijden worden nieuwe, comfortabele haltes met extra voorzieningen, zoals overdekte stallingen voor de fiets, gebouwd.

Qbuzz vernieuwt ook de servicewinkel op station Dordrecht. Deze is een uur langer open dan voorheen.        

Door een slimme mix van R-net en snelBuzzlijnen is Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. De stadsdienst van Dordrecht wordt uitgebreid met directe lijnen naar omliggende Drechtsteden. In de loop van 2019 stapt heel Drechtsteden over op elektrische bussen. Veel nieuwe bussen hebben luxere stoelen, meer beenruimte, opklaptafels, snelle wifi en USB-aansluitingen.

In de loop van 2019 worden de treinen van de MerwedeLingelijn omgebouwd in rood-grijze R-netstijl. Dat betekent nieuwe stoelen, USBaansluitingen en snellere wifi. Vanaf 9 december rijdt de trein tussen Dordrecht en Gorinchem van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 in plaats van 19.00 uur. De trein gaat elk kwartier en fietsen mogen nog steeds gratis mee. Alle informatie over het vernieuwde OV-netwerk is te vinden op: www.qbuzz.nl/dmg

Meer berichten