Wethouder Peter Heijkoop, regionaal Arbeidsmarktbeleid, en derdejaars student Schilder Rutger van Antwerpen.
Wethouder Peter Heijkoop, regionaal Arbeidsmarktbeleid, en derdejaars student Schilder Rutger van Antwerpen. (Foto: PR)

Veel interesse voor eerste MBO Job Event

Dordrecht - Bijna 300 geïnteresseerden bezochten maandag 26 november het MBO Job Event in de Duurzaamheidsfabriek van Dordrecht. Bezoekers konden met ruim 40 werkgevers, branche- en opleidingsorganisaties in gesprek om zich te oriënteren op een baan, opleiding of een leerwerkplek in de techniek, bouw, metaal, zorg, ict en transport en logistiek.

Het MBO Job Event was tevens de start van de campagne 'BAAS over je eigen toekomst', gericht op mbo-studenten, werkzoekenden en werkenden in de Drechtsteden om toekomstgerichte keuzes te maken op het gebied van opleiding, beroepskeuze en om- en bijscholing.

Campagne

De Dordtse wethouder Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid, onthulde samen met 3e jaars student Schilder Rutger van Antwerpen de speciaal voor de campagne ontworpen troon 'BAAS over je eigen toekomst'. Ook werd de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl gelanceerd.

Extra mbo-banen

De komende jaren zorgt de economische groei voor duizenden extra mbo-banen in de regio. In de bouw, metaal, ICT, transport & logistiek, techniek en zorg liggen de mbo-banen voor het oprapen. Voor wie op zoek is naar een baan, een opleiding of carrièreswitch wil maken, is het belangrijk om te weten waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. Op de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl is elke maand een baan en baas van de maand te zien om geïnteresseerden te helpen de juiste keuze te maken voor hun toekomst.

Samenwerking

'BAAS over je eigen toekomst' is een samenwerking van gemeenten, werkgevers, brancheorganisaties en opleiders in de Drechtsteden. Doel van 'BAAS over je eigen toekomst' en de gelijknamige campagne is om kennis over kansrijke mbo-beroepen te vergroten en de waardering voor mbo-beroepen te bevorderen. Daarnaast richt de samenwerkingsaanpak zich op het versterken van een cultuur waarbij werknemers en werkgevers zich een leven lang kunnen ontwikkelen. Ook staat het verbinden en versterken van intersectorale arbeidsmarktsamenwerking centraal.

Meer berichten