Voetbal blijft de hoofdactiviteit bij het in wit en zwart spelende RCD.
Voetbal blijft de hoofdactiviteit bij het in wit en zwart spelende RCD. (Foto: Don Fredo)

Omniclub RCD groeit als kool en schrijft duizendste lid in

Dordrecht - Omniclub RCD groeit als kool. Onlangs werd het duizendste lid ingeschreven. Daarmee behoort RCD met de voetbalclubs Oranje Wit, Dubbeldam en Wieldrecht tot de vier grote jongens onder de Dordtse (voetbal)verenigingen.

Door Fred van Dongen

De voetbalsectie blijft de hoofdschotel vormen binnen RCD. Maar ook de afdelingen biljart, tennis, bridge en klaverjassen kunnen zich verheugen op toenemende belangstelling.

“En zo is en blijven we een bloeiende en bruisende vereniging dankzij de inzet van vele vrijwilligers”, meldt RCD in het eerder deze week op de ledenvergadering goedgekeurde jaarverslag over vorig seizoen. “Het jaar 2017-2018 is bestuurlijk een bewogen jaar geweest. Maar liefst vijf nieuwe bestuursleden traden toe tot het bestuur, dat nu bestaat uit acht personen. Alle bestuursfuncties zijn nu goed bezet. Op sportief gebied zijn veel mooie resultaten behaald. Zowel bij voetbal, tennis en biljart werden weer prima successen geboekt met in totaal 10 kampioenschappen”, zo laat de club met terechte trots weten in het jaaroverzicht.

Het RCD-bestuur houdt nauwgezet de ontwikkelingen op het sportcomplex Krommedijk in de gaten. Dat sportpark wordt behalve door RCD ook intensief gebruikt door andere verenigingen. “Met de komst van FC Dordrecht Amateurs (het vroegere OMC) kwam er nog meer druk te staan op de trainingscapaciteit en het gebruik van alle voorzieningen. Het bestuur heeft intensief overleg met de gemeente over de veldverdelingen en de toekomst van het sportcomplex. We wensen er op termijn een of twee kunstgrasvelden bij. Al onze jeugdspelers en senioren moeten immers kunnen blijven trainen op passende tijden en op een goede ondergrond met de juiste begeleiding”, aldus RCD.

“Maar er zijn om meer structuur te geven aan onze club meer aandachtspunten voor het huidig bestuur. Er is een flinke lijst met van die punten en als bestuur willen we die stap voor stap gaan aanpakken”, zo onthult het clubbestuur zijn ambities.

Meer berichten