Burenraad DuPont en Chemours over veiligheid

Dordrecht - De Burenraad van DuPont en Chemours heeft op maandagavond 10 december overleg met de directies van beide bedrijven. De vergadering is deze keer bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in het Leerpark in Dordrecht.

Uit gesprekken met omwonenden is gebleken dat de veiligheid een belangrijk aandachtspunt is voor bewoners. De Veiligheidsregio, gemeente Dordrecht en de bedrijven geven uitleg over hoe de veiligheid voor de omwonenden geborgd wordt en welke verantwoordelijkheden bedrijven en de overheden hebben.

Een ander punt op de agenda is de presentatie van Chemours over onder andere hun afvalstromen en de stappen die ze nemen om GenX-emissies verder te minimaliseren. Chemours heeft deze presentatie eerder gegeven bij een informatiebijeenkomst voor bewoners op de Staart. De Burenraad is ook benieuwd naar de aanvraag van de nieuwe vergunningen.


Er is voor het publiek een beperkt aantal plaatsen. Aanmelding vooraf is daarom noodzakelijk en kan tot 7 december via het contactformulier op www.burenraad.nl. Er geldt: vol is vol. Wie zich tijdig heeft aangemeld, ontvangt een ontvangstbevestiging en de agenda.

www.burenraad.nl

Meer berichten