Kenmerkend beeld uit de beginfase van de semiderby tussen EBOH en Pelikaan: alle hens aan dek in de defensie van Pelikaan.
Kenmerkend beeld uit de beginfase van de semiderby tussen EBOH en Pelikaan: alle hens aan dek in de defensie van Pelikaan. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: DFC passeert Wieldrecht op ranglijst aan vooravond van derby

Dordrecht – Van de Dordtse zaterdagclubs deden EBOH (tweede klas) en de derdeklassers DFC en Dubbeldam goede zaken. Alle drie wonnen en versterkten zo hun posities op de ranglijst. Eersteklasser Oranje Wit en vierdeklasser GSC ODS leden onfortuinlijke nederlagen. Door gelijk te spelen bij Halsteren moest Wieldrecht in de derde klas de tweede plaats afstaan aan stadgenoot DFC. Volgende week zaterdag staat Wieldrecht tegen DFC op het programma.

Oranje Wit

“Op bezoek bij koploper Sliedrecht liet Oranje Wit-trainer Pruijmboom z’n topscorer Christiaan Perrier buiten de basis 11. Hij koos voor ex-Sliedrecht-speler Mike Langerak in de spits. Hij hoopte zo meer beweging in het spel te creëren met lopende mensen tussen de linies”, meldt onze man langs de lijn Ron Akkerman. “Dit pakte in eerste instantie goed uit. Bij een uitbraak omspeelde Oranje Wits Angelo Leendertse de keeper gevolgd door een assist op Damien Müller, die koelbloedig binnenschiet: 0-1”.

Al na een kwartier kende de wedstrijd het omslagmoment. “Keeper Jesper Harmans stuitte een aanvaller van Sliedrecht. De penalty werd benut door Marciano Simonis: 1-1. Na een half uur kwam Sliedrecht na een vermeend buitenspel op 2-1 door een goal van Dennis Verhoef. Die maakte een drietal minuten later de 3-1 wat tevens de ruststand was”.

Ron Akkerman vervolgt: “Een terechte ruststand volgens mijn medeleider Patrick Mans - ‘we komen overal te laat en komen niet in de duels’. De tweede helft begon met hetzelfde wedstrijdbeeld. Na een kwartiertje werd OW sterker en kreeg het de overhand. In de 70ste minuut resulteerde dit in de 3-2 door een eigen goal van Sliedrecht. Het lukte Oranje Wit niet om er nog een gelijkspel uit te slepen.”

EBOH

In de tweede klas won EBOH thuis de semiderby met het Zwijndrechtse Pelikaan met 2-0. De Dordtse ploeg, die debuteert in de tweede klas, klom zo naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. “Wat we als team gebracht hebben verdient een compliment”, aldus EBOH’s trainer Ries Fok na afloop. Een verslag van de wedstrijd staat elders op deze site.

DFC

Door thuis met 4-1 te winnen van Smerdiek nam DFC de tweede plaats in de derde klas over van stadgenoot Wieldrecht dat bij Halsteren niet verder raakte dan een gelijkspel (1-1). Colin Reening was bij DFC de grote man me drie goals.

Arno van Wijnen namens DFC: “DFC steekt in goede vorm en klaarde thuis de klus tegen de rode lantaarndrager prima. De wedstrijd was koud begonnen of Colin Reening had de 1-0 al genoteerd. Smerdiek wist echter snel tegen te scoren (1-1). Maar de klok had amper een kwartier op de teller staan toen DFC alweer de leiding in handen had. Colin Reening was wederom de doelpuntmaker. Waar Smerdiek dacht dat dit ook de ruststand zou worden, stootte DFC door naar 4-1. Nadat eerst Antonio Manzanares de 3-1 binnen schoot, maakte Colin Reening z’n hattrick compleet.”

De tweede helft was eigenlijk voor de statistieken, aldus Arno van Wijnen. “DFC had deze helft kunnen en moeten benutten om de score verder uit te breiden. Maar slordig spel en ongelukkige afronding maakten de tweede helft eigenlijk overbodig. Op de bank bij ons zat vandaag Cees van Woerkom als teambegeleider naast Martin van Wijngaarden. Gerard Bos is voorlopig door ziekte niet aanwezig. We hopen allemaal dat we Gerard snel weer mogen verwelkomen op zijn vaste plek op de bank.”

Komende zaterdag staat Wieldrecht tegen DFC op het programma. Niet alleen een stadsderby maar ook een regelrecht topduel gezien de stand na vandaag: Prinsenland 10-25, DFC 10-20, Wieldrecht en Klundert10-19, Dubbeldam 10-17. Komende zaterag is het ook Dubbeldam - Prinsenland.

Wieldrecht

Door zich twee punten te laten afpakken in en door Halsteren zakte Wieldrecht in de derde klas van de tweede naar de derde plaats. Wieldrechts spits Mark van Agteren ontbrak wegens een schorsing maar is komende zaterdag thuis tegen DFC weer van de partij.

“We hebben voor rust weinig gecreëerd, leden veel balverlies”, aldus Mark die vanmiddag toeschouwer was. “Na rust kwamen we veel sterker uit de kleedkamer. We zetten veel druk en kwamen al snel op 1-1 toen een vrije trap van Aron de Keijzer via de muur in het doel belandde. Halsteren moest het hebben van counters. De invaller-scheidsrechter keurde na rust zowel een goal van Halsteren als van ons af wegens buitenspel. Ten onrechte wat onze goal betreft. Maar een gelijkspel was wel terecht”.

Dubbeldam

Een geweldige prestatie van Dubbeldam dat in Zevenbergen met 4-5 de punten pakte bij Seolto. De Brabantse ploeg was vorige week nog Wieldrecht met 1-3 de baas.

“Een bizarre middag”, aldus Dubbeldams Koen Vogel. “In de rust stonden we 0-4 voor door goals van Mahmod Zarrinfekr (2x), Daan Rijpaart en onze nieuwe speler John Ekelmans. Na de rust maakte Seolto de 1-4 en kregen wij een onterechte penalty tegen plus een directe rode kaart voor Daniel Rijpaart. Nadat wij driemaal hadden gewisseld kwam Mahyar Zarrinfekr ook nog eens ongelukkig terecht. Schouder uit de kom waardoor wij eigenlijk nog maar met 9 man stonden. Kort daarna maakte Seolto 3-4 maar gelukkig scoorde Bruno Prins de 3-5. Het eindigde uiteindelijk in 4-5. Kortom een heftige wedstrijd”, aldus Koen Vogel.

GSC ODS

In de vierde klas ging GDC ODS thuis toch enigszins verrassend onderuit tegen Zinkwegse Boys (1-3). Dat deelt nu de koppositie met BZC Zuiderpark (beide 22 uit 9). Het thuisduel van koploper ZBC’97 tegen WCR werd bij een 0-2 stand door de scheidsrechter gestaakt.

“De eerste helft ging het aardig gelijk op. Er werden kansen aan beide kanten niet benut”, aldus Arie Pankras jr. namens GSC ODS. “We gingen de rust in met een 0-0 stand. In de tweede helft werd een speler van Zinkwegse Boys met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en kwam er meer ruimte voor ons. Maar daar gingen we slordig mee om. Zinkwegse Boys kwam er niet aan te pas. Totdat een verdediger van de gasten de bal naar voren schoot en hun spits de hoek in dook wachtend op aansluiting. Waarna die de bal voor gaf en die helaas door ons in eigen goal werd gewerkt : 0-1.”

Arie vervolgt: “Toen wij meer naar voren gingen speler kon de snelle spits van ZWB daar optimaal van profiteren en tot twee maal toe scoren: 0-3. Joey Gooshouwer die van 40 meter de bal de kruising in joeg scoorde nog voor ons. Maar de eindstand was uiteindelijk 1-3. En zo haken wij langzaam af bij de bovenste 3 - helaas.” De Dordtse ploeg staat nu zesde met 16 punten uit 9 wedstrijden.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten