Kunstrijdster Angel Delevaque met trainster Winnie Dekker. (foto: pr)
Kunstrijdster Angel Delevaque met trainster Winnie Dekker. (foto: pr) (Foto: )

Brons voor Angel Delevaque in Boedapest

Dordrecht - De jonge Dordtse kunstrijdster Angel Delevaque (8 jaar) reed maandag haar eerste internationale wedstrijd in de Santa Claus Cup in Boedepest (Hongarije). Een paar dagen eerder vertrok Angel met haar beide ouders naar Hongarije voor het grote avontuur.

Nadat zij met haar ouders de baan had verkend en het mooie Boedapest had bekeken was het de volgende dag tijd voor de wedstrijd. Ondertussen was coach Winnie Dekker gearriveerd en kon er met de voorbereiding worden begonnen. Er wordt ingelopen en gerekt en gestrekt.
Angel reed in Hongarije in de categorie Cubs Girls ISU 8 in een veld van maar liefst 31 rijdsters. Angel begon aan haar kür en het zat meteen goed, met moeilijke technische elementen, goed uitgevoerde sprongen en veel elegantie behaalde ze met 16,85 punten de hoogste TES (technical element score) van alle rijdsters en ook in het tweede rijtje scoorde ze met 19 punten erg hoog. Haar total score van 35,85 punten bezorgde haar een zeer verdiende derde plaats.

Angel is een talenvolle jonge kunstrijdster die meerdere dagen per week op de Dordtse Sportboulevard on en off-ice traint bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

Meer berichten