Nielson. (foto: Sascha Luna)
Nielson. (foto: Sascha Luna)

Dordtse Nielson genomineerd voor twee Edisons

DORDRECHT – De genomineerden voor de oudste muziekprijs van Nederland zijn bekend. De in 1989 geboren Dordtse singer-songwriter Nielson (echte naam Niels Littooij) is genomineerd voor twee Edisons. In de categorieën Song en Nederlandstalig maakt Nielson kans om de prijzen in de wacht te slepen. Ook worden in negen andere categorieën gestreden om het beeldje.

Nielson's nieuwste plaat 'Diamant' is genomineerd in de categorie Nederlandstalig. De jury zegt hierover: 'Niels Littooij wilde iets anders en werkte bijna twee jaar aan nieuwe songs en aan een nieuw geluid. Met een internationale producer (Miles Walker) kwam er een nieuwe en veelzijdige kant boven. Het resultaat is een album met veel diepgang en een unieke Nederlandstalige sound. Met teksten die ergens over gaan en vooral ook een donkere kant van Nielson laten horen'.
Zijn single 'IJskoud' is genomineerd in de categorie song. 'Podiumdier en vrolijke jongeman: Nielson was al geliefd als muzikant van Nederland. Nieuwsgierigheid naar nieuwe sounds leidde tot gewaagde keuzes, zoals het weglaten van zijn meest comfortabele instrument: de gitaar. Maar ook in de meer elektronische context bewijst Nielson dat hij meester is in pakkende liedjes die je raken. 'IJskoud' word je warm van'.

Sinds 1960 bestaat de Edison Pop. De aankomende editie is op maandag 11 februari 2019 in de Amsterdamse Westergasfabriek. Zie edisons.nl/pop voor meer informatie.

Meer berichten