Vissersdijk oud en nieuw
Vissersdijk oud en nieuw (Foto: Ferry)

Slopers aan de Vissersdijk: zijn bijna klaar

Door: Ferry Visser

Wie een paar jaar geleden over de Vissersdijk naar de Loswalweg fietste, kon toen niet vermoeden dat er al plannen waren om een gedeelte van de dijk een heel ander gezicht te geven. De karakteristieke oude Dubbeldamse huizen en de daarbij behorende schuren, hoorden immers bij dit stukje Dubbeldam.

Maar een paar weken geleden kwam dan toch het moment dat er bouwhekken langs de dijk verschenen. Dus … ‘Werk in uitvoering!’


Het heeft even geduurd, maar de sloop van een aantal woningen aan de Vissersdijk is nagenoeg beëindigd. Nadat de ‘witte mannen’ de schuren van asbest hadden ontdaan, was het voor de sloper een fluitje van een cent om de gebouwen op het perceel tot puin te veranderen. Nog even afvoeren en dan kunnen de eerste palen erin.

Het Project Visscher’s Dijck bestaat dadelijk uit tweeëntwintig ruime nieuwbouwwoningen met tien woningen aan het water.
De huizen worden op een voormalig weiland gebouwd. Ze worden duurzaam gebouwd en, mede door middel van zonnepanelen en een warmtepomp, volledig elektrisch en dus niet aangesloten op het gasnet.
Op dit moment zijn de meeste huizen verkocht.

Meer berichten