Fotopersburo Busink ©

Project Dochters van Dordrecht gestart op Groothoofd

DORDRECHT – Op het Groothoofd is vrijdag 28 december het jaar van de vier Dordtse zonen afgesloten. Het stokje (een schaap, hoe kan het anders!) werd symbolisch doorgegeven aan dochters van Dordrecht. In 2019 start het Jaar van de Vrouw in Dordrecht, met daarin het Project Dochters van Dordrecht.

Het platform Vrouwen kunnen Alles jaagt het project Dochters van Dordrecht aan: ,,Wij willen gedurende het jaar 2019 hulde brengen aan de Dochters van Dordrecht. Vrouwen – met binding aan Dordrecht – worden in het zonnetje gezet. Door de eeuwen heen zijn vrouwen tamelijk onzichtbaar gebleven, terwijl hun inzet en werkzaamheden wel degelijk de moeite waard zijn om gezien te worden. Als stad kiezen en vieren wij onze Dochters. Het hele jaar zijn er dan ook activiteiten en projecten rondom deze Dochters van Dordrecht."

Eén van de dingen op het verlanglijstje is dat in Dordrecht meer openbare ruimten vernoemd worden naar een vrouw.

De laatste tien jaar zijn slecht drie vrouwen met een pad of straat vernoemd. Dit zijn: Charlotte van Praag, Top Naeff en Wijnie Jabaaij.

De vier zonen van Dordrecht zijn op allerlei manieren in de openbare ruimte van de stad vernoemd, hoewel er nog een verzoek aan de gemeenteraad ligt om geheim agent Aart Alblas nog in het centrum van de stad te eren. 

Meer berichten