SC Emma in november na het behalen van de periodetitel. Uiterst rechts succestrainer Roy de Bruin.
SC Emma in november na het behalen van de periodetitel. Uiterst rechts succestrainer Roy de Bruin. (Foto: SC Emma)

Succesvol SC Emma verlengt contract trainer Roy de Bruin

Dordrecht - Roy de Bruin is ook in het seizoen 2019-2020 trainer van de Dordtse voetbalvierdeklasser SC Emma. Bestuur en trainer besloten deze week nog een jaar vast te plakken aan hun verbintenis.

Het volgende seizoen wordt dan alweer het derde van de succesvolle combi Emma - Roy. “Het was ook de intentie bij het aangaan van de overeenkomst om minimaal drie jaar met elkaar in zee te gaan”, aldus het clubbestuur.

Roy de Bruin was eerder trainer bij plaatsgenoot Dubbeldam. Het is hem dit seizoen fraai gelukt SC Emma uit een periode van magere jaren te slepen. De ploeg staat riant bovenaan in de vierde klas en pakte in november de eerste periodetitel. Daardoor krijgt ze als het kampioenschap niet wordt binnengesleept, via de nacompetitie een herkansing om alsnog te promoveren naar de derde klas.

De Dordtse club verkeert momenteel in winterrust. Het eerste elftal hervat op 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sprundel, de nummer twee in de rangschikking. Dat betekent dat Emma’s eerste de beste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar meteen een topper is.

Bij SC Emma zijn ze uiteraard dik tevreden over hun trainer. Voorzitter Leo Teunissen: “ We hebben mag ik wel zeggen een van de beste trainers uit de regio, een bevlogen man die niet alleen oog heeft voor de selectie maar ook voor de hele vereniging. Wat wij als bestuur waarderen is dat hij voor ieder lid binnen de vereniging een oor heeft en ook zijn visie aan een ieder kenbaar maakt. Een ambitieus maar zeker ook een sociale persoon die onze vereniging ieder jaar weer op een hoger plan brengt. Als één van de oudere clubs van het eiland vinden wij alle leden belangrijk vanaf de welpen tot aan de veteranen ook als je niet in de selectie zit. En dat gevoel wat wij als bestuur uitdragen is precies de manier van werken van Roy” . (Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten