DFC draait mee om de prijzen. Een verdienste van onder andere trainer Danny Slegers wiens contract zodoende werd verlengd.
DFC draait mee om de prijzen. Een verdienste van onder andere trainer Danny Slegers wiens contract zodoende werd verlengd. (Foto: Don Fredo)

DFC en FC Dordrecht Am tevreden over trainers en verlengen contracten

Dordrecht – De Dordtse voetbalclubs DFC en FC Dordrecht Amateurs zijn zo tevreden over hun trainers dat ze besloten hebben hun contracten te verlengen.

DFC’s voorzitter Anne Evers zei zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie dat ‘DFC trots is om te melden dat de club bijzonder tevreden is met de resultaten van de selectie’. Anne Evers: “DFC 1 en 2 presteren bijzonder goed. In een roerige periode zijn trainers Danny Slegers en zijn assistent Leon van der Sluijs er in geslaagd om bij beide teams het beste naar boven te halen. Niet alleen de plek op de ranglijst ,maar ook de progressie van beide selecties stemmen het bestuur van DFC uitermate tevreden. Reden voor ons om de lopende contracten met beide trainers te bekijken en de optie tot verlenging te lichten”.

Hierdoor is DFC ook komend seizoen verzekerd van de diensten van trainers Danny Slegers en Leon van der Sluijs. Zoals bekend draait DFC 1 uitstekend in de derde klas van het zaterdagvoetbal. De ploeg gaat het nieuwe kalenderjaar in als derde op de ranglijst achter koploper Prinsenland en stadgenoot Wieldrecht.

*Ook bij zondagvijfdeklasser FC Dordrecht Amateurs is men dik tevreden over de technische staf. “Daarom hebben we het contract met trainer Michael Witman verlengd", meldt kaderlid Otto de Bruijn. Witman is dus ook in het seizoen 2019/2020 de technische baas bij de club die na een aarzelend begin weer uitstekend (mee)draait in de competitie. FC Dordrecht Amateurs staat momenteel op de derde plaats achter het Brabantse leidersduo DVVC en PCP. De achterstand op DVVC bedraagt nog maar een verliespunt omdat de Dordtse ploeg op de laatste speeldag van 2018 de koploper met 3-1 versloeg.

Vorige week verlengde een andere Dordtse club, SC Emma ook al uit volle tevredenheid het contract met z’n hoofdtrainer. Roy de Bruin loodste Emma naar de koppositie in de vierde klas zondag.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten