Carla en Hans.
Carla en Hans. (Foto: Fred van Dongen)

Geweldig gebaar in Spanje van EBOH voor dochter oud-bestuurslid

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Het trainingskamp van EBOH aan de Costa del Sol levert niet alleen plezier, inspiratie en teambuilding op , het zorgt ook voor ontroering.

Al zo’n kleine dertig jaar woont Carla van Hechten, een bekende uit de Dordtse horecawereld, aan de zonnige Costa. Samen met een andere vroegere coryfee uit het Dordtse restaurant-wezen, Ben van Veen. In badplaats Carihuela begonnen ze in de jaren negentig van de vorige eeuw een geslaagd ‘Nederlands’ restaurant. Enkele jaren geleden verkochten ze de zaak. Carla en Ben genieten nu aan de Costa del Sol van het leven, al kan met name Ben niet nalaten zich toch met werkactiviteiten bezig te houden.

Wat velen niet weten is dat Carla de dochter is van een vroeger bestuurslid van EBOH. Haar vader was in de jaren na de Tweede Wereldoorlog penningmeester van de ook toen al prominente Dordtse voetbalclub. Carla’s broer is nog altijd trouw lid van de vereniging.

Dezer dagen verblijft EBOH met selecties en kaderleden op luttele kilometers van Carla’s Spaanse domicilie. Mooie aanleiding om de emotionele banden weer eens aan te halen. Per slot wordt ook aan de Costa del Sol meer dan gemiddeld over de verrichtingen van EBOH gesproken.

Terwijl de zon in Spanje zich volop liet zien en de thermometer opliep naar 20 graden had EBOH’s huidige voorzitter Hans Schoon een emotioneel geschenk meegenomen: een uit 1946 (!) daterende uitvergrote foto waarop het toenmalige EBOH-bestuur staat inclusief Carla’s vader. Een geweldige geste van de club, die zeer op prijs werd gesteld en vanzelfsprekend bij Carla het bekende ‘pinkje ontroering’ veroorzaakte

Meer berichten