Opperbeste stemming bij voetbalclub Oranje Wit tijdens het trainingskamp in Portugal.
Opperbeste stemming bij voetbalclub Oranje Wit tijdens het trainingskamp in Portugal. (Foto: vv Oranje Wit)

Oranje Wit na trainingskamp aan de Algarve klaar voor tweede competitieronde

Dordrecht - Waar tweedeklasser EBOH begon aan z’n trainingskamp in Zuid-Spanje, keerde eersteklasser Oranje Wit terug van een meerdaags verblijf in het zuiden van Portugal. Het Iberische schiereiland is duidelijk in trek bij Dordtse voetbalclubs.

Speciaal voor De Stem van Dordt maakten Oranje Wits kaderleden Willy ten Brink en Dick Haartsen onderstaand verslag van het even nuttige als gezellige trainingskamp aan de Agarve. De Dordtse ploeg is helemaal klaar voor de tweede competitieronde die 19 januari begint met een uitwedstrijd tegen GRC’14.

Snurker

“Op 3 januari ‘s morgens verzamelen bij OW. Is iedereen er? Op naar Zestienhoven. En vandaar gelukkig met een betrouwbare vliegmaatschappij naar Faro. ‘s Morgens een uur vroeger geland. Wie is hier de schuld van? De aarde of de zon. In het resort Alfamar werden we aan ons slapie gekoppeld. Voor de senioren in ons gezelschap betekende dat: met welke snurker moet ik het doen? ‘s Middags op naar het trainingsveld met z’n allen. Daar bleek dat de nestor van de supporters qua fysieke conditie niet onderdeed voor de spelers van de selectie. Na afloop kijken of er aan de bar voldoende jarigen waren om te trakteren.”

“De volgende dag op tijd op om te gaan trainen voor de spelers van het eerste en tweede elftal. Een gedeelte van de supportschare vermaakte zich deze vrijdag in Albufeira. Daar is toen een gebakproeverij georganiseerd en een voorproeverij in een restaurant. ‘s Avonds gekeken of de bar er nog stond."

Matchday

“Zaterdag was het matchday voor zowel het eerste als tweede elftal. Het tweede mocht aantreden tegen het eerste elftal van een tweedeklasser. Helaas heeft het tweede die tweedeklasser een verdrietige middag bezorgd. Het speelde de sterren van de hemel en won met 3-2. Het eerste elftal zou het volgens bronnen moeilijk gaan krijgen met een tweede elftal van een BVO. Dat werd echter een walk-over. Het werd namelijk 8-0 voor onze jongens. ‘s Avonds een spiritualiën-bezoek aan Albufeira. De jongelui in een jongerentent. De senioren belandden uiteindelijk in een rock-café. Live music. Vervolgens probeerde onze nestor glaasjes van de tafel af te gooien. De senioren hielden het om half voor gezien en de youngsters kwamen verspreid in de tijd binnendruppelen. De volgende dag eens goed gekeken wie er nog fris.”

Ooievaars

“Op zondag stonden wat meer ontspannende evenementen gepland. Voor de selectiespelers betekende dat op het strand sport en spel. De senioren-supporters ondernamen een excursie naar Faro. In het oude stadsgedeelte van Faro hadden zich veel ooievaarsechtparen verzameld. Ze hadden zich genesteld op de mooiste plaatsen. Op de oude stadspoort zaten maar liefst vijf echtparen. ‘s Avonds rustig voorbereiden op de volgende dag. Want dan zou het moeten gebeuren. Op maandag op tijd vertrokken naar het Estadio de Armacao de Pera. Daar moesten we spelen om de Algarve Cup tegen SDC Putten. SDC Putten liet zich van z’n beste kant zien en wist kansen effectief te verzilveren. Oranje Wit probeerde daar wat tegenover te zetten. Echter het klassenverschil was te groot. Putten won terecht met 3-1 en ging er vandoor met de Algarve Cup, die wij vorig jaar nog wonnen. Hoe ze de cup in het vliegtuig moesten krijgen is ons een raadsel. We waren daarom blij dat we ‘m niet mee hoefden te nemen. Ondanks het verlies van de finale sloten we met z’n allen het succes van het trainingskamp-event al met een diner op de boulevard van Albufeira.”

Meer berichten