Het team van EBOH dat vandaag aan de Costa del Dol oefende tegen Drachtster Boys.
Het team van EBOH dat vandaag aan de Costa del Dol oefende tegen Drachtster Boys. (Foto: Fred van Dongen)

EBOH aan de Costa del Sol pas laat onderuit in oefenduel met eersteklasser

Dordrecht / Benalmádena - Het zat EBOH deze vrijdag niet mee in het oefenduel met Drachtster Boys in het met enkele palmbomen omzoomde stadionnetje El Tomillar in de bekende badplaats Benalmádena aan de Costa del Sol.

De Dordtse tweedeklasser verloor met 0-2 van de Friese ploeg die eerste klas zaterdag speelt. De goals vielen pas in het laatste kwart van de wedstrijd, de 0-2 zelfs in de slotminuut.

Voor rust hielden beide ploegen elkaar in Spanje redelijk in evenwicht al moest EBOH-doelman Jan-Arie Kouwenhoven wat meer in actie komen dan zijn Friese collega. In de pauze en tijdens de tweede helft paste EBOH’s trainer Ries Fok met maximumaantal wissels toe waardoor in de slotfase nog maar twee, drie spelers uit de reguliere basis-elf op het kunstgras stonden. Het was vandaag overigens slechts 14 graden aan de Costa del Sol met een stevig briesje en wat bewolking. “Dat is in elk geval lekkerder om een wedstrijd te spelen dan bij 25 graden. Want dan is het pas echt afzien”, aldus één van de EBOH-spelers na afloop.

Sippe gezichten leverde het verlies niet op bij EBOH. Per slot verloopt het trainingskamp in het zuiden van Spanje tot nu toe geheel naar wens. Veld- en strandtrainingen, gezellig kameraadschappelijk met elkaar uitgaan en een heuse voetbalquiz donderdagavond gaven extra bijdragen aan het belangrijke proces van teambuilding. De voetbalquiz werd overigens gewonnen door het duo Thomas Keuter & Jordi Fok. Zaterdagavond vliegt EBOH met Transavia terug naar Nederland.

Meer berichten