Papa Shendro trakteert ploegmakker Maikel Steenbakker op beschuit met blauwe muisjes
Papa Shendro trakteert ploegmakker Maikel Steenbakker op beschuit met blauwe muisjes (Foto: Don Fredo)

Kersverse papa Shendro Cristina redt met twee goals Emma's ongeslagen status

Kersvers vader geworden, nachten niet geslapen, toch willen spelen en in de slotfase van de wedstrijd met twee fraaie treffers voorkomen dat je ploeg tegen de eerste nederlaag van het seizoen oploopt. Aanvaller Shendro Cristina van vierdeklasser SC Emma beleefde de voorlopig mooiste en meest hectische 24 uur uit zijn nog jonge leven.

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Beschuit met blauwe muisjes gingen zondagmiddag na het duel tussen SC Emma en Noordhoek rond in de Dordtse kleedkamer. De gulle gever: Emma’s veel scorende aanvaller Shendro Cristina. Vandaag dé papa, dé held en dé man of the match.

Niet alleen de muisjes zorgden voor opgeheven hoofden in het Emma-kamp waar in de rust van de wedstrijd vrijwel alle gezichten nog op half zeven stonden. De trotse Dordtse koploper van de vierde klas moest na rust een onverwachte en dom veroorzaakte 0-3 achterstand wegwerken. Dat lukte op basis van mentaliteit, wilskracht en zelfvertrouwen. Met de kersverse papa als doorslaggevende inspirator. In het slotkwartier drukte hij twee keer de bal in de Noordhoek-touwen waarmee hij enorm gezichtsverlies voor de fiere competitieleiders voorkwam. Door de 3-3 bleef Emma ongeslagen. Toen het nieuws binnenrolde dat concurrent Sprundel had verloren eindigde een zondag die in de pauze nog met een zwart randje in de boeken leek te verdwijnen, toch nog als een feestelijk etmaal.

Held van de dag Shendro liet zich niet verleiden tot emotionele uitspraken. In de bestuurskamer van de club analyseerde hij speciaal voor De Stem van Dordt rustig en beheerst zijn doldwaze dag. Shendro steekt van wal: “M’n zoon is gisternacht om vier uur geboren. Moeder en kind maken het goed. Ze zijn alweer thuis. Ze zijn gezond en dat is toch het allerbelangrijkste. We hebben de kleine Leandro genoemd. Zelf heb ik natuurlijk veel nachten niet geslapen. Voor de bevalling heb ik wel tegen onze trainer Roy de Bruin gezegd dat ik vanmiddag hoe dan ook wilde meespelen. Per slot voelde ik me extra gemotiveerd.”

Emma stond aan he begin van de tweede helft voor een ‘boeienkoning-act’: het wegpoetsen van een 0-3 achterstand tegen een ploeg die op papier over minder kwaliteit beschikt. Maar ook een ploeg die voor rust mentaal groeide al naar gelang de voorsprong werd vergroot. Nadat Davey Meijdam met een rake vrije trap voor de aansluitingstreffer had gezorgd, tikte Shendro met nog tien officiële minuten op de klok de 2-3 binnen. Het stuwde bij Emma de adrenaline om verlies te voorkomen op naar magische hoogte. En magisch was ook Shendro’s tweede treffer vijf minuten later waarmee Emma zich als een ware Houdini uit de klemmende boeien bevrijdde (3-3).

Shendro Cristina: “Bij de 2-3 kreeg ik de bal voor mijn voeten en dacht ik meteen ‘schieten’. En op zo'n moment weet je, voel je dat die 3-3 ook gaat vallen. Welke van mijn twee goals ik aan mijn zoon Leandro zou opdragen? De tweede, de 3-3 dus. Dat was er één van aannemen en in de verre hoek drukken”.

Voor rust draaide het voor geen meter bij Emma. “We kwamen niet in ons spel. Verloren veel duels. We speelden met drie verdedigers en dat pake in die eerse helft niet goed uit. Na rust wisten we wel op te brengen wat we eerder in het seizoen hebben neergezet. Dat het alsnog 3-3 werd was terecht. Eigenlijk zelfs een beetje ‘minimaal’ terecht'. Hectische dag of niet, morgen ga ik weer gewoon aan het werk", aldus Emma’s held van de dag.

In het eerste bedrijf leek Emma op een naïef lammetje. Verdedigend gedroeg de ploeg op belangrijke momenten zich als een konijntje in het schijnsel van een koplamp. Zo kon Noordhoek moeiteloos uitlopen naar een onverwachte 0-3 voorsprong. De goals kwamen van Sven Reuvers, zijn broer Joeri en Piet Kouters. Wellicht lag de oorzaak van de Dordtse misère in het ontbreken van enkele sleutelspelers bij de thuisclub. Zo is de grote voorganger in de strijd, Joey Steenbakker, nog bezig aan een bergbeklim-expeditie in Afrika.

Hoe dan ook hervond de thuisploeg zich na de hervatting, raakte Shendro Cristina extra gemotiveerd door aan zijn piepjonge zoon Leandro te denken en weigerden zijn ploegmakkers een eerste nederlaag in de lopende competitie te aanvaarden. Een effectieve cocktail voor een ongelooflijke wederopstanding.

*Stand bovenaan in de vierde klas na vandaag: SC Emma 11-27, DSE 14-26, BSC 12-22, Sprundel 12-20.

Meer berichten