(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee)

Drie ton boete voor Qbuzz

Dordrecht – De slechte prestaties van vervoerder Qbuzz leiden tot een boete van 300.000 euro. Het bedrijf moet deze boete aan de provincie betalen, omdat het busvervoer in de Drechtsteden en de Alblasserwaard nog altijd niet goed functioneert. Dit melden het AD en RTV Rijnmond.

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft de boete aan provinciale staten gemeld. De start van Qbuzz in december leidde tot een chaos. De klanten waren ontevreden en het personeel dreigde met acties. Inmiddels heeft Qbuzz verbeteringen doorgevoerd, maar gedeputeerde Vermeulen is nog niet tevreden.

Mogelijk wordt de boete die Qbuzz krijgt nog hoger, want het bedrijf kampt ook met vertraging bij de invoering van de elektrische bussen in de Drechtsteden en Gorinchem. Die komen pas eind maart, begin april, terwijl ze al hadden moeten rijden.

Qbuzz kon nog niet reageren op de boete. Gedeputeerde Floor Vermeulen is verantwoordelijk voor de aanbesteding van het openbaar vervoer. Bij de komende provinciale verkiezingen is hij lijsttrekker van de VVD.

Meer berichten