EBOH’s doelman Jan-Arie Kouwenhoven pakte tegen Woudrichem weer  belangrijke ballen. De Dordtse ploeg won met 3-1 Archieffoto.
EBOH’s doelman Jan-Arie Kouwenhoven pakte tegen Woudrichem weer belangrijke ballen. De Dordtse ploeg won met 3-1 Archieffoto. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: Oranje Wit op schot - DFC kan zaterdag periode pakken bij Dubbeldam

Dordrecht - Met vier zeges (Oranje Wit, EBOH, DFC en Dubbeldam) en een gelijkspel (Wieldrecht) beleefden de Dordtse zaterdagclubs vandaag een prima dag. Ze scoorden er ook stevig op los: het vijftal noteerde 22 goals, een respectvol gemiddeld van 4,4 treffers per wedstrijd. De zesde Dordtse zaterdagclub, GSC ODS, was vandaag vrij.

Oranje Wit

Dordts hoogst spelende club, eersteklasser Oranje Wit, hield thuis huis tegen LRC dat met een 5-0 nederlaag terugreisde naar Leerdam. Oranje Wit distantieerde zich zo van de gevarenzone. De ploeg staat nu zevende met 21 punten uit 15 duels. Komende zaterdag kan de Dordtse ploeg zich verder opwerken als gewonnen wordt bij hekkensluiter GJS in Gorcum.

Ron Akkerman, onze man langs de lijn bij het duel tussen Oranje Wit en LRC, doet verslag: “Christiaan Perrier bezorgde Oranje Wit de eclatante 5-0 overwinning. Na twintig minuten aftasten kregen we steeds meer het overwicht. Christiaan die voor rust al twee keer trefzeker was, scoorde na rust ook nog eens de 4-0. Vlak na de hervatting was het Versteeg die met een mooie kopgoal voor 3-0 zorgde. Damian Muller die ingevallen was maakte met zijn eerste balcontact de 5-0 compleet.”

Aan de top van de eerste klas leden Sliedrecht en Nieuw Lekkerland verlies. Koploper Sportlust vergaloppeerde zich niet: 7-0 tegen Montfoort. Stand bovenaan nu: Sportlust 15-37, Sliedrecht 15-32.

EBOH

Na drie achtereenvolgende nederlagen herstelde tweedeklasser EBOH zich knap tegen een andere ploeg uit de kopgroep. Woudrichem werd aan de Schenkeldijk met 3-1 verslagen.

EBOH’s jonge middenvelder Thomas Keuter over de fraaie zege: “Een heel goede en noodzakelijke overwinning. Met Woudrichem hadden we nog een appeltje te schillen na de nederlaag in de heenwedstrijd. Bovendien hadden we in onze laatste drie wedstrijden geen punt gepakt, dus was deze winst hard nodig en erg lekker. We begonnen een stuk scherper aan de wedstrijd dan vorige week. Dit leidde na zo’n twintig minuten tot een vrije trap net buiten de zestien. Jordi Fok ging achter de bal staan en zijn schot belandde via de vingertoppen van de keeper op de paal. Kort daarna opnieuw een vrije trap op een vergelijkbare plek, maar dan aan de andere kant van het strafschopgebied. Nu was het de beurt aan Leroy Verkerk. Zijn harde schot werd door de keeper gepareerd, maar in de rebound schoot Junior Calmera de 1-0 binnen. Met deze stand bereikten we de rust, al had Woudrichem aan de andere kant wel wat mogelijkheden genoteerd. Jan-Arie Kouwenhoven stond echter op zijn post en pakte een paar belangrijke ballen.”

Thomas Keuter vervolgt: “In de tweede helft trokken we de wedstrijd al vrij snel nog meer ons toe. Jay Tahloe gaf een mooie steekpass op Regga Regales. Die sneed naar binnen en schoot de bal perfect in de verre hoek: 2-0. Daarna ging Woudrichem opportunistischer spelen en probeerden ze met hoge ballen een gaatje in onze verdediging te vinden. Wij hielden redelijk eenvoudig stand en scoorden vanuit de omschakeling zelfs de 3-0. Het was Joel Ricardo Cruz da Cunha, die al de hele wedstrijd een plaag voor de verdediging was met zijn snelheid, die uit de rebound binnen schoot. Zo was de wedstrijd wel in de tas, al kregen we in de zeer langdurige blessuretijd nog wel een goal tegen. Een afgeslagen corner werd in één keer op de slof genomen: 3-1.De zege was een echte teamprestatie en dat konden we goed gebruiken.”

Aan de top is het ook na vandaag dringen geblazen omdat de topper tussen Nivo Sparta en Roda Boys onbeslist eindigde (1-1). Stand na vandaag: Nivo Sparta 15-30, Roda Boys en Pelikaan 15-29, Papendrecht 15-28, Woudrichem en EBOH 15-26.

DFC

In de derde klas deelt DFC na vandaag de tweede plaats met stadgenot Wieldrecht. De Dordtse roodwitten boekten hun vierde zege op rij ten koste van laagvlieger DHV (5-0). De laatste keer dat DFC verloor was 8 december in de stadsderby bij Wieldrecht. Doordat de rivalen Prinsenland en Wieldrecht punten verspeelden kan DFC volgende week in de derby bij Dubbeldam kampioen van de tweede periode worden mits het wint.

De bezoekers uit Zevenbergschenhoek waren deze zaterdag geen partij voor een sterk en consistent opererend DFC. Dat DHV degradatiekandidaat is werd al snel duidelijk. Met de openingsgoal zette Colin Reening een vette streep door het sprankje hoop waarmee DHV naar Dordrecht was gekomen (1-0). Daarna hees Suayip Yaman zich in de hoofdrol door drie keer achter elkaar te scoren. Ook het slotakkoord was aan DFC via verdediger Rick Baars (5-0).

DFC’s kaderlid Peter Louwman over het duel: “In het begin ontsnapten we aan een achterstand door een goede redding van onze keeper Daniel Jansen. Toen het door Colin Reening 1-0 was geworden was het over en uit bij de tegenstander. Pas na rust liep DFC uit naar 5-0. Maar het had een goed een zege met dubbele cijfers voor ons kunnen worden”.

DFC vernam na afloop dat rivaal Wieldrecht punten had gemorst bij subtopper Klundert (4-4) waardoor beide ploegen nu evenveel punten hebben verzameld.

Ook koploper Prinsenland verspeelde punten: bij De Fendert werd het 1-1. Stand bovenaan nu: Prinsenland 15-36, Wieldrecht en DFC 15-32.

Volgende week wacht DFC weer een stadsderby, uit tegen Dubbeldam dat na vandaag keurig zesde staat met 22 punten uit 15 duels. Bij winst is DFC periodekampioen Wieldrecht ontvangt middenmoter ZSC’62,

Stand tweede periode (totaal 9 duels): DFC 7-18, Wieldrecht en Prinsenland (winnaar eerste periode) 7-14.

Wieldrecht

“Wat een wedstrijd! Met 0-3 voor bij rust maar een 4-4 eindstand”. Wieldrechts spits Mark van Agteren zag zijn ploeg na de hervatting punten verspelen bij Klundert. Een teleurstellend slot dus van een wedstrijd die Wieldrecht bij rust in de knip leek te hebben. “Zeker weten dat we na afloop teleurgesteld waren”.

Het liep voor rust bij de Dordtse ploeg van een leien dakje. Mark: "We begonnen heel sterk met in de vijfde minuut een goal van Aron de Keijzer na een voorzet van mij. Daarna kregen we een penalty en die werd benut door Armando Tuur.”

De 0-3 ontstond uit een ‘supercounter’ opgezet door Jens van Vugt en Mark van Agteren. Mark: “Na een corner van Klundert kopte Jens de bal naar mij. Ik zette het op een lopen. Jens deed aan de andere kant hetzelfde waardoor ik de bal terug naar hem kon spelen. Tussen drie man bleef Jens rustig en schoof de bal in de lange hoek. Niks aan het handje zou je zeggen en we gingen met 0-3 rusten”.

Mark over het tweede bedrijf: “Na rust krijg ik twee heel grote kansen maar benutte die niet. Daarna was het binnen en kwartier drie maal raak. Klundert kwam met een velddoelpunt, een penalty en een vrije trap op 3-3. In de 82ste minuut namen we opnieuw de leiding door een doelpunt van Aron de Keijzer (3-4). Maar helaas was het vrij snel daarna weer gelijk: 4-4”.

Dubbeldam

De derde Dordtse club in de derde klas, Dubbeldam, kende geen enkele moeite met hekkensluiter Smerdiek (0-5). De Zeeuwse ploeg staat nu op vijftig tegentreffers in 15 wedstrijden of wel gemiddeld 3,3 per duel. Dat Dubbeldam met vijf goals dus bovengemiddeld presteerde mag de ploeg als een compliment beschouwen. Een mooie opsteker ook voor volgende week als de ploeg DFC ontvangt. Een door de zege van deze zaterdag extra gemotiveerd Dubbeldam aast dan op revanche voor de 2-0 nederlaag bij DFC eind september.

Een makkie, zo betitelden ze bij Dubbeldam de zege van vanmiddag. Rumo van Oosten stond bij de Dordtse ploeg weer onder de lat. Hij beleefde een saai middagje: “Ik kreeg maar een echte bal en hoefde dus maar een goede redding te verrichten. Dat was toen we met 0-1 voor stonden. Voor het overige eigenlijk alleen maar terugspeelballetjes”. Rumo vervolgt: “We hebben heel de wedstrijd gedomineerd. Stonden bij rust al met 0-3 voor”. Voor het kwintet treffers zorgden Daan Rijppaert, Leon van der Weijden (2x), Randy van Prehn en Mahmod Zarrinphaker.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten