Nielson was zaterdag niet aanwezig bij het Popgala. (tekst en foto: Nanda van Heteren)
Nielson was zaterdag niet aanwezig bij het Popgala. (tekst en foto: Nanda van Heteren) (Foto: )

Nielson wint prijzen, nummer 1 notering en laat tattoo zetten

door Nanda van Heteren

DORDRECHT – In één week sleept de Dordtse singer-songwriter Nielson (29) een 100 procent NL award in de wacht, zijn eerste nummer 1 notering ooit in de 538 Top 50, belooft hij een tatoeage te nemen. Én wint Nielson de award voor beste album van het jaar tijdens de eerste editie van het Dordtse Popgala.

Zaal Machine 3 in het Energiehuis zat zaterdag vol met driehonderd genodigden voor de eerste editie van het Popgala in Dordrecht. Nielson was genomineerd voor twee van de vijf prijzen.

Het beeldje voor de Popprijs, waar de singer-songwriter voor genomineerd was, ging naar Merol. De prijs voor beste album van 2018 mocht hij wel ophalen voor zijn plaat 'Diamant' die afgelopen jaar uitkwam.


In het juryrapport stond onder meer dat Nielson 'zich opnieuw heeft uitgevonden' en dat zijn plaat niet alleen het beste popalbum van het jaar in Dordrecht en omgeving is, maar van heel Nederland.

Nielson zelf was niet aanwezig, maar liet via een filmpje weten dat echt oprecht heel jammer te vinden. Hij vond de prijs bijzonder, omdat het een support uit eigen stad is. Ook merkte de IJskoud-zanger op dat het een goed initiatief vindt om het Popgala te houden. Hij sloot het filmpje af met de mededeling dat hij mooie plannen voor Dordt heeft, maar dat hij later terugkomt op de inhoud van deze plannen.

De 100 procent NL Award won Nielson een paar dagen eerder. De prijs van het landelijke radiostation was in de categorie Album van het jaar voor zijn plaat Diamant. De Dordtenaar was vier keer genomineerd, ook in de categorieën Zanger van het jaar (gewonnen door Guus Meeuwis), Live-act van het jaar (gewonnen door André Hazes) en Hit van het jaar (gewonnen door Davina Michelle).


Tot een week geleden had de singer-songwriter hits gehad met onder andere 'Sexy als ik dans' (2016) en 'Mannenharten' met de Zeeuwse popgroep Bløf (2013), maar nog nooit een nummer-1 notering in een hitlijst. Daarom had Nielson met zijn medeschrijvers afgesproken om een collectieve tattoo te laten zetten wanneer dit wel gebeurt. Nu IJskoud op nummer 1 staat in de 538 Top 50 maakt belofte dus schuld.

Vrijdag zat Nielson aan tafel met Coen Swijnenberg (van de Coen & Sander show, radiozender 538) in het televisieprogramma RTL Late Night met Twan Huys. Hier zei Nielson dat hij binnen nu en twee weken een tatoeage ging laten zetten van een ijsklontje.

Meer berichten