In de Limburgse stad Venlo hangen de vlaggen al uit voor doelman Eelco Jansen van FC Dordrecht Amateurs en zijn vader en zwager.
In de Limburgse stad Venlo hangen de vlaggen al uit voor doelman Eelco Jansen van FC Dordrecht Amateurs en zijn vader en zwager. (Foto: EJ)

Eelco Jansen verruilt FC Dordrecht Amateurs even voor een Limburgse carnavalssteek

Door Fred van Dongen

Dordrecht - De nieuwe trotse koploper in de vijfde klas van het zondagvoetbal, FC Dordrecht Amateurs, moet net als afgelopen zondag ook de komende weken zijn doelman Eelco Jansen (26) missen. Hij is tot en met 5 maart op carnavalsmissie in Limburg. In Venlo om precies te zijn.

De in Limburg geboren Eelco legt uit: “Een nieuw hoofdstuk in mijn leven gaat geschreven worden. Je kan iemand uit Limburg halen, maar je krijgt dat stukkie Limburg niet uit hem. Mijn vader werd voor dit jaar gekozen als Prins van de Venlose carnavalsvereniging De Vaegers. En hij heeft mij en mijn zwager Johan uitgekozen als zijn adjudanten”. Een adjudant is populair gezegd hét ‘maatje’ van de prins.

Afgelopen weekend moest Eelco voor het eerst in zijn nieuwe functie aantreden. “Het werd een fantastisch weekend en dat is nog maar het begin van ongetwijfeld een top tijd!”. Het carnaval is dit jaar van 3 tot 5 maart. “Nu eerst wat rusten en dan echt gaan genieten van wat komen gaat”.

Eelco Jansen vol trots: “Fantastisch om te mogen zeggen dat ik met mijn vader Prins Harold I en mijn schoonbroer en ik als zijn adjudanten als Vaegers Driespan de Vastelaovend (carnaval) in Venlo mag gaan aanvoeren!”

Prins en vader Harold Jansen komt uit Tegelen waar hij filiaalmanager en mede-eigenaar is van autoservicestations. Eerder was hij in Tegelen beheerder van het sportcomplex van voetbalclub SC Irene, waar Eelco ooit begon te voetballen. Adjudant Eelco is behalve keeper ook bestuurslid bij FC Dordrecht Amateurs en werkt bij Dopharma. Prins Harolds schoonzoon Johan Tomassen is met Eelco Jansen de andere adjudant in het prinselijk gezelschap. Hij komt uit Blerick dat evenals Tegelen onder de gemeente Venlo valt.

Meer berichten