Wilhelminakerk. (foto: pr)
Wilhelminakerk. (foto: pr) (Foto: )

Matthäus Passion in de Wilhelminakerk

Dordrecht - Als opmaat presenteert Dordtissimo op 2 maart om 19.30 uur in de Wilhelminakerk de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Iedereen kent dit meesterwerk, maar velen zien op tegen de lengte van het muziekstuk: bijna vier uur. Mendelssohn onderkende dat probleem en stelde in 1829, ruim 100 jaar na de eerste uitvoering, een verkorte versie samen. Deze verkorte versie is 'beperkt' tot slechts twee uur, maar bevat wel alle muzikale hoogtepunten.

Het concert wordt gedirigeerd door Ries van der Zouwen. Het orkest is het vertrouwde Dordts Kamer Orkest en de solisten zijn ook oudgedienden. "De aanmeldingen hebben onze verwachtingen overtroffen en de teller is de 240 gepasseerd. Een groot verschil met het eerste koor dat onder leiding van Bach de koralen mocht zingen (8 * 4 stemmen)", laat de organisatie weten.

De concertreeks van Dordtissimo borgt inmiddels een lange en fameuze traditie. Zangliefhebbers uit heel Nederland genieten van een uitstekend ambiance op een perfecte lokatie. De scratch-aanpak biedt iedereen de kans om thuis de zangstukken in te studeren. Op de dag van de uitvoering starten om 10.00 uur de gezamenlijke repetities onder leiding van Ries van der Zouwen. Met zijn humor en energie weet hij iedereen de hele dag bij de les te krijgen en te houden.

Het extra grote koor doet wat met de beschikbare ruimte in de Wilhelminakerk. Beneden in de zaal zijn er daarom ook minder stoelen beschikbaar dan normaal. Als je een kaartje wil bemachtigen voor dit concert dan kan je dat op de dag zelf aan de zaal doen.

Het kaartje voor deze bijzondere uitvoering kost € 20 en de kans op uitverkocht is aanwezig. "Wees dus verstandig en koop het kaartje in de voorverkoop voor €15 bij Dordrecht Klassiek, Present of de Kleister (allen in de Voorstraat-West). Bestellen via een bankbetaling is ook mogelijk. De kaartjes liggen dan op de dag van de uitvoering om 19.00 uur klaar bij de entree van de kerk."

De organisatie geeft meer informatie op de website:

www.dordtissimo.nl

Meer berichten