Romy Tromp: 'Met de andere deelnemers zit ik in een appgroepje. Sommigen zijn echt al vriendinnen geworden.'(foto: Yvonne Vogel)
Romy Tromp: 'Met de andere deelnemers zit ik in een appgroepje. Sommigen zijn echt al vriendinnen geworden.'(foto: Yvonne Vogel) (Foto: )

Romy Tromp wil het felbegeerde kroontje

door Yvonne Vogel

Dordrecht - Toen Romy Tromp op Instagram werd gescout voor een missverkiezing, had ze in eerste instantie zo haar bedenkingen. "Ik dacht: dan kom ik straks terecht in van die Amerikaanse toestanden, met veel hysterie en haat en nijd tussen de kandidaten. Maar toen ik het even liet bezinken, bedacht ik mij dat het ook een mooi avontuur zou kunnen zijn." Dus stuurde de Dordtse toch een berichtje terug. Daar heeft ze geen spijt van. Inmiddels is ze finalist 'Miss Teen Zuid-Hollland 2019'. En de sfeer rondom de missverkiezing? "Die is geweldig."

Op 14 april strijdt Romy met de andere overgebleven meiden om het felbegeerde kroontje. De mooiste tiener van de provincie: dat lijkt haar een enorme eer.

"Familie en vrienden vinden de deelname aan de missverkiezing echt iets voor mij. Ik ben dol op make-up en mooie jurken en kan ook prima op hoge hakken lopen vanwege mijn bijbaan als hostess. Daarnaast heb ik er geen moeite mee om in de belangstelling te staan. Ik klets makkelijk en heb ruim 10.000 volgers op Instagram. Ik ben er best druk mee om steeds weer inspirerende content te plaatsen." Naast school natuurlijk, want haar havo-opleiding staat op nummer 1.

"Ik ben na de mavo de havo gaan doen en wil hierna door naar het vwo. Dat moet, want ik wil later chirurg worden. Geneeskunde fascineert mij al vanaf jonge leeftijd. Ik heb daarom besloten om alles op alles te zetten om die droom waar te maken." Dat is meteen de boodschap die ze middels de missverkiezing wil uitdragen: geef nooit op en geloof in eigen kunnen.

"Dat is een beetje mijn motto. Nu ik finalist ben ik deze verkiezing, wil ik graag winnen. Er is best wat concurrentie, maar waarom zou het niet kunnen? Ik heb in Breda al een champagnekleurige jurk met glitters gekocht voor de finale. Daar voel ik me heerlijk in. Ook is er weer een bikinironde. Helemaal prima! Ik ken weinig onzekerheden over mijn lichaam. Ik doe daar overigens weinig voor. Ik sport amper en let ook niet heel erg op mijn eten. Al zal ik in aanloop naar de finale wel wat minder chips eten, want ik wil niet het risico lopen dat ik niet meer in die jurk pas," lacht Romy.

Vanuit de organisatie krijgt ze overigens wel bootcamplessen en een voedingsschema, waardoor fitter worden er de komende periode wel inzit.

"Wat mijn ambities zijn op dit vlak? Model zou ik niet willen worden. Over dat wereldje hoor je veel slechte dingen, met rare fotografen bijvoorbeeld. En als je het echt goed doet, moet je veel naar het buitenland. Dat kan ik niet goed combineren met school. Bovendien kun je als model je stem niet laten horen. Als miss wel, en juist dat spreekt mij aan. De sfeer rondom de wedstrijd is daarnaast heel prettig. Met de andere deelnemers zit ik in een appgroepje, waarin we elkaar advies geven. Sommigen zijn echt al vriendinnen geworden."

Meer info via Instagram: @roomsy_

Meer berichten