Anne-Marie en Jan bij hun treintje. (Foto: Privé)
Anne-Marie en Jan bij hun treintje. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Seizoen Dordrecht Tours start weer

Het treintje van Dordrecht Tours gaat binnenkort weer rijden. Op 13 april start het nieuwe seizoen. Die dag is de eerste rit is om 12.35 vanaf halte stationsweg voor Café Buddingh.

Door Eline Lohman

DORDRECHT – Er staan al veel boekingen in de agenda van eigenaren Anne-Marie Ponsen en Jan Prins, vertellen de twee. "Zoals diverse trouwerijen, familiereünies, reünies van verenigingen, boekingen van cruiseschepen en touringcarbedrijven uit Nederland en België. En veel verzorgingshuizen vonden de city tour vorig jaar zo n succes dat zij ook nu al enkele data hebben vastgelegd voor hun bewoners."

Op de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen rijdt het treintje door de stad via het hop on hop off systeem, maar ook een enkele rit is mogelijk. Groepen hebben voorrang. "Wij kunnen afgehuurd worden voor diverse doeleinden. Wij kunnen de dag geheel op maat maken met een lunch, diner, high tea, workshop of museumbezoek, inclusief de city tour. Een tour naar de prachtige Biesbosch is ook een mogelijkheid."

Er kunnen maximaal 36 mensen in het treintje. Anne-Marie en Jan doen tien halteplaatsen aan, die door middel van bordjes duidelijk herkenbaar zijn in de stad. Het Onderwijsmuseum, de Grote Kerk, de Waterbus, het Hof van Nederland – het zijn allemaal opstapplaatsen van Dordrecht Tours. "Er is niets veranderd ten opzichte van vorig jaar wat betreft de route en routetijden. Wij hebben veel oude partners en ook weer nieuwe partners waar wij heel blij mee zijn. Of we merken dat er al belangstelling is voor het nieuwe seizoen met ons treintje? Dat merken we inderdaad al, toeristen hebben er zeker zin in gezien de telefoontjes en mails die wij al hebben mogen ontvangen voor de boekingen. Wij hebben diverse beurzen bezocht en daar ook contacten gelegd. Onze flyers staan bij alle hotels in de omgeving. En ook zijn wij dit jaar lid geworden van natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker, zodat wij wellicht nog meer mensen kunnen verwelkomen uit de Alblasserwaard en omgeving."

De twee kijken uit naar het nieuwe seizoen en kunnen niet wachten om net als de toeristen en andere belangstellenden weer op het treintje te stappen dat door Dordrecht heen rijdt. "Wij hebben er heel erg veel zin in om te beginnen aan het nieuwe seizoen en hopen veel mensen te mogen ontvangen, zowel toeristen als mensen uit Dordrecht zelf om hen weer een onvergetelijke dag te bezorgen." Voor meer informatie zie de website www.dordrechttours.nl. 

Meer berichten