(Foto: Frederike Slieker)
(Foto: Frederike Slieker) (Foto: Frederike Slieker)

Honderden stuks speelgoed voor zieke kinderen dankzij FC Dordrecht

Dordrecht - Vier spelers uit het eerste team van FC Dordrecht verblijdden woensdag de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis met honderden stuks speelgoed, nieuw uit de doos.

De club kocht eerder op een goededoelenveiling een partij speelgoed en zocht daar vervolgens een bestemming voor. Bij wie is het beter op z'n plek dan bij kinderen die ziek zijn en die we een lach op het gezicht kunnen bezorgen?, aldus commercieel directeur Rik Maaskant.

Patiënt Joris van der Vliet nam namens alle kinderen symbolisch een cadeau in ontvangst en daarmee tevens de gehele partij speelgoed, voor alle leeftijden. Daarna gingen de voetballers de kamers langs met de cadeaus die de kinderen mogen houden. Ook op de polikliniek lieten ze kinderen iets uitzoeken. Het ziekenhuis zal de presentjes de komende weken en misschien zelfs maanden zo eerlijk mogelijk verdelen op alle afdelingen in Dordrecht en Zwijndrecht waar kinderen komen.

Medisch-pedagogisch zorgverlener Annemarie Heijnen zegt dat een onverwacht cadeau precies datgene is wat voor een kind angst en spanning bij een ziekenhuisbezoek kan wegnemen. "We zijn FC Dordrecht heel dankbaar."

Meer berichten