Met moeite weet de Tricht-verdediging voor rust een EBOH-treffer te voorkomen.
Met moeite weet de Tricht-verdediging voor rust een EBOH-treffer te voorkomen. (Foto: Don Fredo)

Vleugelverdedigers Gianni & Jay goud waard voor winnend EBOH (3-1)

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Dankzij gave treffers van zijn moderne vleugelverdedigers Gianni Weststrate en Jay Tahloe boog tweedeklasser EBOH na rust een 0-1 achterstand om in een terechte 3-1 zege. De Dordtse ploeg begon zo uitstekend aan de derde periode.

Voor Gianni Weststrate (24) betekende de treffer waarmee hij EBOH vlak na rust langs Tricht zette (1-1) meer dan een gewone goal. “Vorig seizoen heb ik heel lang last gehad van een enkelblessure. Toen ik daarvan hersteld was liep ik een hamstringblessure op. Sinds een paar weken ben ik weer aan het trainen, Dit was mijn eerste volle wedstrijd in lange tijd. En dan meteen scoren! Heb dus een lekkere middag beleefd”, glunderde Gianni na afloop.

EBOH stond na rust voor de taak een 0-1 achterstand tegen het laag genoteerde Tricht om te buigen om een tweede zeperd in twee weken (toen werd thuis in de slotfase verloren van degradatiekandidaat Heukelum) te voorkomen. Dat lukte dankzij de fraaie gelijkmaker van Gianni Weststrate die een vloeiende combinatie met Regga Regales en Junior Calmera fraai afrondde (1-1). De gelijkmaker betekende voor EBOH het startsein om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Tricht kwam er niet meer aan te pas. Nog geen tien minuten later had de Dordtse ploeg het duel volledig gekanteld. Op een assist van Thomas Keuter wervelde Regga Regales door de Trichtse defensie om precies op tijd af te drukken voor de 2-1.

EBOH’s andere (linker) vleugelverdediger Jay Tahloe zette vervolgens de wedstrijd op slot door snoeihard vanaf rand zestien uit te halen na aangeven van Regga Regales (3-1). Jay: “Ik kwam op snelheid aan. Dacht die bal van Regga moet er in desnoods via via. Maar dat laatste hoefde niet. De bal verdween in één keer strak in de hoek”. Jay (20) kwam eerder uit voor FC Dordrecht, Alexandria en ZBC’97. “Ik ben vooral vleugelverdediger geweest maar kan ook goed over weg op andere plekken. Zo speelde ik bij ZBC op de ‘10’. Met deze zege hebben we ons goed hersteld van het verlies van twee weken geleden tegen Heukelum”.

Dat onverwachte verlies van toen tegen een zwakke broeder veroorzaakte een flinke kras op EBOH’s ziel, erkende ook trainer Ries Fok na afloop. “Tegen Heukelum gaven we aan het slot drie punten weg. Het leidde tot een dipje in onze hoofden. Maar gelukkig raakten we vandaag ook bij die 0-1 achterstand niet in paniek”, analyseerde Fok na afloop tevreden. Dat zijn vleugelverdedigers een belangrijke rol vertolkten in de 3-1 zege leverde ze veel lof op bij de trainer. “Jay’s kwaliteiten zijn bekend. Gianni is van oorsprong een middenvelder maar blijkt ook een voorbeeldige vleugelverdediger”. Het sterke optreden van het duo Gianni & Jay leverde ook het bewijs op dat EBOH over een kwalitatief brede selectie beschikt. “We moesten vandaag drie, vier spelers missen door blessures. We hebben het goed kunnen opvangen”, constateerde Fok na afloop tevreden. In vrijwel elke linie miste de Dordtse ploeg een vaste waarde door blessures. Zoals Jeffrey Monster (langdurige enkelkwaal) en Jordi Fok (knieschijf). Hun vervangers verrichtten hun taken met name na rust uitstekend. Mede door wat tactische tips van hun trainer in de rust om Trichts lastige en vooral beweeglijke jonge spitsen Bransen en Van Dijken te ‘neutraliseren’. “We zaten voor rust achterin bij één op één op te grote afstand van ze. In de rust hebben we dat gecorrigeerd. Tricht had toen geen antwoord meer. Kwam niet meer in de counter. Bovendien zijn we na rust in een hoger tempo gaan spelen. Al vond ik dat we ook toen iets te veel breed en terug speelden. Maar we durfden toen wel meer te handelen naar wat we als ploeg kunnen”.

In het eerste bedrijf kwamen de bezoekers al na tien minuten op voorsprong doordat de rappe en beweeglijke spits Tim van Dijken iets te veel ruimte werd gegund (0-1). EBOH reageerde met diverse aanvallen en hoekschoppen maar ontbeerde de precisie en het gewenste tempo in de offensieve acties. Uit vrees voor Trichtse counters durfde EBOH in die fase niet de handrem los te gooien, al bofte Tricht dat een inzet van Regga Regales stuk liep op de paal.

In het tweede bedrijf gooide de thuisploeg alle ingetogenheid van zich af. De snelle gelijkmaker van Gianni Weststrate bevorderde het geloof in eigen kunnen. Tricht kwam er niet meer aan te pas. Uit een flinke reeks mogelijkheden destilleerde EBOH slechts twee treffers (Regga Ragales op assist van Thomas Keuter) en Jay Tahloe (assist Regga). Ze bleken voldoende om ‘de smet van Heukelum’ weg te poetsen.

Het duel werd na rust overigens tien minuten onderbroken vanwege noodweer. Een verstandig besluit van scheidsrechter Sjaak de Wild uit Meerkerk wiens kaartloze opreden verademend uitstekend was.

Meer berichten