FC Dordrecht Amateurs vierde maar liefst zeven keer een feestje tegen titelconcurrent Devo (7-1).
FC Dordrecht Amateurs vierde maar liefst zeven keer een feestje tegen titelconcurrent Devo (7-1). (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Herstel Dubbeldam; ook zeges SSW en FC Dordrecht Am

Dordrecht - Van de zes Dordtse zondagclubs kwamen slechts vier clubs de volle negentig minuten in actie. RCD zag z’n duel bij Warmunda afgelast worden. Het treffen van vierdeklasser SC Emma bij HSC’28 werd gestaakt wegens noodweer.

In de derde klasse ‘hoog’ hees Dubbeldam zich weer op het successchild door in Den Haag Remo met 2-3 te verslaan. Vierdeklasser GSC ODS liep thuis tegen een teleurstellende nederlaag (1-3) aan. De vijfdeklassers FC Dordrecht Amateurs en SSW hielden de volle buit in eigen huis. FC Dordt Am vernederde thuis titelconcurrent Devo (7-1).

Dubbeldam

In de promotiecompetitie in de derde kas (een strijd die uit elf speelronden bestaat) zette Dubbeldam zich weer op de kaart. De Dordtse ploeg leed twee weken geleden in speelronde één thuis een 0-1 nederlaag tegen SV Charlois. Vandaag herpakte de ploeg zich in Den haag met een 2-3 overwinning op Remo.

“Het was een erg moeizame wedstrijd door de weersomstandigheden en met ook weer een scheids die alles tegen ons floot”, meldt Dubbeldam-spits Jerry van Ingen. “We kwamen met 0-1 voor door een treffer van Jordy Wouters. Remo maakte uit een onterecht toegekende strafschop gelijk en nam zelfs de leiding met 2-1.Jordy bracht ons uit een vrije trap weer langszij: 2-2. Uit een corner wist ik uiteindelijk de winnende treffer te scoren: 2-3”, besluit Jerry van Ingen wiens treffer dus drie belangrijke punten opleverde.

Stand bovenaan na vandaag: Wilhelmus 2-6, Coal, WCR, Charlois SV en HMSH 2-4, Dubbeldam 2-3. Komende zondag is het Dubbeldam tegen Coal.

SC Emma

In de vierde klas kwam SC Emma op het allerlaatste moment toch niet in actie bij HSC’28 in het West-Brabantse Heerle. Emma’s Randy van Eden die vandaag hoe dan ook geblesseerd aan de kant moest blijven: “Toen ik even voor half drie aankwam begreep ik dat het werd afgelast wegens gevaarlijke situaties. Een dug-out waaide kort na de warming-up weg”.

Aan de top van de vierde klas veranderde mede door diverse andere afgelastingen niets. DSE bleef leider met 16-32 gevolgd door SC Emma 14-31, RSV 15-26. GSC ODS staat zesde met 17-25. Komende zondag staat de topper SC Emma DSE op het programma.

GSC ODS

In dezelfde vierde klas als SC Emma ging GSC ODS thuis toch wat verrassend onderuit tegen RSV. (1-3). Ferr Kemaldar van de Dordtse club doet verslag: “Een wedstrijd onder erg slechte omstandigheden, veel wind en regen. Vanaf het begin waren wij de bovenliggende partij. We merken wel dat de tegenstanders van ons zich ingraven. Zoals altijd creëerden we weer een hoop kansen maar stond het vizier niet op scherp. Zo hadden we in de eerste helft bijvoorbeeld 2-0 voor moeten staan maar kwam de tegenstander uit het niets op 0-1 en op 0-2 door counters”.

Ferr Kemaldar vervolgt: “Na rust voerden we de druk op. Met goed voetbal en leuke aanvallen kwamen we tot het doel. Maar het bleek lastig om een gaatje in de verdediging te vinden want RSV gooide de boel op slot. Na een mooie aanval, wist ik Haci Karasahin te bereiken. Die dacht niet na en haalde uit voor de 1-2. Vanaf dat moment voelden we dat we er over heen konden gaan. Maar direct na de aftrap scoorde RSV de 1-3. We kregen nog zat kansen om te scoren maar zoals vaker dit seizoen lieten we dat na. Een teleurstellend verlies dus dit weekeinde,. maar er is geen paniek. Volgende week draad oppakken!”

FC Dordrecht Am en SSW

De vijfdeklassers FC Dordrecht Amateurs en SSW hielden beide de punten in huis. FC Dordt Am klaarde als koploper de klus tegen de nummer twee, Devo uit Bosschenhoofd met overmacht (7-1). Spits Roy Tuinder scoorde zijn vijfde hattrick van dit seizoen en gaf ook nog twee assists. Een apart verslag van deze wedstrijd staat elders op deze site.

SSW maakte een einde aan een negatieve reeks door thuis Welberg net 2-1 te kloppen. De Dordtse ‘zebra’s’ blijven zo meedraaien in de top.

Stand bovenaan in de vijfde klas na vandaag: FC Dordt Am 16-37, DVVC en Devo 16-32, SSW 15-30, PCP 12-26.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten