VPRO Tegenlicht MeetUp in het Energiehuis

Dordrecht - 'Mijn stad is mijn hart' is de VPRO Tegenlicht uitzending over identiteit en diversiteit onder jongeren in Rotterdam. 70% van deze jongeren heeft een migratieachtergrond. Wat kunnen we als Dordtenaren overnemen van de superdiversiteit zoals je die ziet in Rotterdam? En, zijn we daar ook al aan toe?

Veel mensen voelen zich eerder Dordtenaar, of zelfs Wielwijkenaar, dan Nederlander. De grote vraag van vanavond is wat ons allemaal tot Dordtenaren maakt? Welke elementen binden ons aan de stad? Moeten we er meer aan doen dat werkelijk iedereen zich hier thuisvoelt?

Kunstmin en de Bibliotheek AanZet organiseren een open en respectvol debat waarin we luisteren naar wat Dordtenaren van alle achtergronden typisch Dordts vinden. Ben jij ook trots en Dordts? Kom dan ook naar deze Tegenlicht Meetup op 14 maart in het Energiehuis en praat mee. De toegang is gratis maar aanmelden is aan te raden.

VPRO Tegenlicht MeetUp , Mijn stad is mijn hart vindt plaats op donderdag 14 maart in het Energiehuis. Info en aanmelden: via www.kunstmin.nl

Meer berichten