Dubbeldam kon drie keer een feestje vieren. De ploeg komt nu steeds dichter bij kwalificatie voor de promotie-nacompetitie.
Dubbeldam kon drie keer een feestje vieren. De ploeg komt nu steeds dichter bij kwalificatie voor de promotie-nacompetitie. (Foto: Don Fredo)

Dubbeldam ontstijgt zichzelf en is nu kanshebber op nacompetitie (3-0)

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Met een overtuigende 3-0 thuiszege op Kogelvangers verstevigde Dubbeldam zijn fraaie vierde plaats in de derde klas van het zaterdagvoetbal. De achterstand op het leidende trio DFC, Prinsenland en Wieldrecht lijkt evenwel onoverbrugbaar.

Toch kan de vierde plaats in het eindklassement kwalificatie voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klas opleveren omdat DFC en Prinsenland al een periodetitel op zak hebben. En daar hadden ze bij Dubbeldam aan het begin van de competitie niet van durven dromen. Handhaven luidde de primaire opdracht nadat de ploeg vorig seizoen al een kunststukje had klaar gespeeld door kampioen te worden in de vierde klas en zo rechtstreeks te promoveren naar een sportief treetje hoger. En nu kan Dubbeldam opnieuw in de prijzen vallen. “Zou gaaf zijn als we inderdaad als vierde eindigen. Dan hebben we onszelf ontstegen. Nu we eenmaal op die plek staan hebben we ‘vasthouden’ uitgeroepen tot ons parool”, aldus doelman Rumo van Oosten die zegt helemaal hersteld te zijn van een buiten het voetbal opgelopen blessure. Rumo kreeg het voor zijn doen na rust redelijk druk toen Kogelvangers varend op de wind probeerde langszij te komen na de 1-0 ruststand. Rumo (22) klaarde de klus foutloos. Kogelvangers kwam niet aan scoren toe en zag zich in de slotfase gedwongen de risicofactor te vergroten. Dubbeldam profiteerde daar maximaal van met twee treffers van invaller Evert Meyer (30) in de slotfase (3-0).

Waarmee Evert solliciteerde naar de titel ‘man of the match’. Hij bleef er zelf na afloop bescheiden onder. De man die seizoenen lang steeds ‘zweefde’ tussen het eerste en tweede elftal: “Ik heb gewoon gedaan wat je moet doen: belangrijk zijn voor het team. De credits van de zege geef ik dan ook volledig aan de ploeg.”

Toch ontkwam Evert er niet aan een extra pluimpje te steken op de hoed van z’n moderne vleugelverdediger Teoman Deger. Die leverde bij beide treffers van Evert Meyer de bepalende assist af. “Hij was het die op rechts de ruimte indook en goed op me aflegde. De eerste keer kreeg de keeper de bal niet onder controle en kon ik toeslaan voor de 2-0. En bij mijn tweede goal was eigenlijk hetzelfde. Ook toen lette ik goed op”.

De successchutter loste in de pauze de aan de lies geblesseerde Raffalinho Karg af. Evert loopt al heel wat jaartjes rond bij de zaterdagselectie van Dubbeldam. “Ik ben net als ploeggenoot Frank Sluijmer sportleraar. Besloot voor de zaterdag te kiezen omdat als ik op zondag zou voetballen je maandagmorgen niet altijd helemaal fris aan de lessen kan beginnen. Als je voor de zaterdag kiest is dat allemaal wat makkelijker. Ik heb altijd tussen het eerste en tweede gezeten. Vorig seizoen vooral in het tweede met enkele wedstrijden in het eerste. Begin seizoen heb ik me weer aangemeld voor de eerste selectie”. Waar Evert in het tweede menigmaal scoorde staat nu ook het eerste op zijn 'scoresheet’. “Dit waren we mijn eerste twee goals van dit seizoen in het eerste”, klinkt het tevreden uit zijn mond. Om onmiddellijk in de modus van bescheidenheid te schieten: “Die twee goals waren van en voor het team met speciale credits voor mijn assistgever Teoman”.

Dubbeldam domineerde vrijwel continu in het duel met de sympathieke ploeg uit het West-Brabantse Willemstad. De niet alleen op het windvoordeel gebaseerde overmacht voor rust leidde slechts tot één treffer. Daan Rijppaert benutte een terechte strafschop nadat John Ekelmans binnen de zestien was gevoerd (1-0). Met deze pauzestand mochten de gasten dik tevreden zijn. In het tweede bedrijf presenteerde Kogelvangers zich wat offensiever maar de hoekschoppen en hoge ballen konden de goed georganiseerde Dubbeldamse verdediging nimmer verontrusten. Mede omdat doelman Rumo van Oosten bij de weinige echt nijpende situaties steeds een pasklare oplossing vond. En zo kon invaller Evert Meyer zich in de slotfase een heldenrol aanmeten met twee alerte treffers (3-0).

*Stand bovenaan: DFC 19-44, Prinsenland 19-41, Wieldrecht 18-36, Dubbeldam 19-31.

Meer berichten