Feestje bij SC Emma dat door concurrent DSE met 3-2 te verslaan weer bovenaan staat in de vierde klas.
Feestje bij SC Emma dat door concurrent DSE met 3-2 te verslaan weer bovenaan staat in de vierde klas. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Zeges RCD en GSC ODS; Dubbeldam thuis opnieuw onderuit

Dordrecht – Van de zes Dordtse zondagclubs kwamen alleen derdeklasser RCD en de vierdeklassers SC Emma en GSC ODS tot winst. Dubbeldam (derde klas) en FC Dordrecht Amateurs (vijfde klas) stelden teleur met nederlagen. Vijfdeklasser SSW pakte in Breda een punt bij Advendo (0-0).

Dubbeldam

Het wil in de promotie-derde-klas thuis maar niet lukken met Dubbeldam. Deze middag ging de ploeg aan de vertrouwde Schenkeldijk onderuit tegen Coal (1-3). Het was de tweede thuisnederlaag op rij voor de Dubbeldammers die op de openingsdag van de voorjaarscompetitie tegen gast Charlois SV een 0-1 nederlaag leden.

Na de triomf van vorige week bij Remo heerste er optimisme bij Dubbeldam dat graag op de twee bovenste plaatsen wil eindigen omdat die rechtstreekse promotie naar de tweede klas opleveren. Die gezonde ambitie liep tegen Coal flinke averij op. Het zat de Dordtse ploeg die voortvarend aan het duel begon overigens niet mee deze middag. Nog voor rust kon Coal op 0-2 komen na wat onzorgvuldigheden aan Dordtse kant.

Na de hervatting leek Dubbeldam voor een mission possible te komen toen Wesley Borsboom tegen een rode kaart opliep. Dubbeldam legde zich daar niet bij neer. Dennis Geschiere bracht weer hoop in de Dordtse harten. De thuisploeg nam ook daarna de Coal-veste onder vuur maar in de afwerking zat het niet mee. In blessuretijd profiteerde Coal van de Dordtse jacht op de gelijkmaker door met een derde goal de wedstrijd op slot te gooien (1-3).

*Stand bovenaan in de zogeheten derde klas ‘hoog’: Wilhelmus, Coal en HMSH 3-7. Dubbeldam staat in een veld van twaalf clubs nu tiende met 3 uit 3.

RCD

In de derde klas ‘laag’ waarin over acht speelronden wordt bepaald wie derdeklasser blijft dan wel degradeert naar de vierde klas, pakte RCD in z’n eerste de beste voorjaarswedstrijd de volle buit tegen gast VCS (4-3).

Alex Mulders doet namens RCD verslag van de doelpuntrijke wedstrijd: “VCS had al twee wedstrijden gespeeld en beide gewonnen. We begonnen deze wedstrijd met de tegenstanders vrij vroeg vast te zetten waar ze best moeite mee hadden. Er werd veel strijd geleverd maar dat leverde in de eerste helft geen goals op. Na rust begonnen we sterk en dat leidde na 10 minuten tot de 1-0. Op aangeven van Jeroen Snoek scoorde Claudio Teneggi met een mooi hakie. Nog geen tien minuten later wist opnieuw Claudio Teneggi, nu uit een voorzet van Ralph Amperse, de 2-0 te scoren.”

Alex Mulders vervolgt: “Hierna ging VCS aandringen en wist het tien minuten voor tijd de 2-1 aan te tekenen. Kort daarna buitte Bas Verhoeven een blunder van de achterhoede maximaal uit: 3-1. Maar daarmee was de wedstrijd allerminst beslist. VCS kwam terug tot 3-2 waarna een tumultueuze slotfase aanbrak. Want VCS kreeg vlak voor tijd een strafschop na vermeend hands van Tim Frank, wat hem ook rood opleverde. De strafschop werd benut (3-3). Maar gelukkig wisten we via Bas Verhoeven toch nog de 4-3 aan te tekenen. Wat een terechte uitslag was”

*Stand na vandaag: Taurus 3-9, VCS 3-6. Warmunda en RCD staan op de gedeelde vierde plaats met 3 punten uit 1 duel.

SC Emma

In de vierde klas pakte SC Emma (foto) de koppositie terug van DSE. De Dordtse ploeg zegevierde in de rechtstreekse confrontatie met de ploeg uit Etten-Leur met 3-2. Emma staat nu weer bovenaan terwijl DSE genoegen moet nemen met de tweede plaats. Een apart verslag van dit topduel staat elders op deze site.

*Stand bovenaan na vandaag: SC Emma 15-34, DSE 17-32, Sprundel 17-28, GSC ODS 18-28..

GSC ODS

De andere Dordtse vierdeklasser, GSC ODS, herstelde zich van het verlies van vorige week door bij Wernhout de volle buit te pakken (0-1).

Speler Ferr Kemaldar over de wedstrijd: “We wilden ons verlies van vorige week goed maken. Zoals ik toen al zei ‘niks aan de hand, volgende week de draad weer oppakken’. En dat hebben we gedaan. Ik begon zelf door een rugblessure aan de kant.”

“In de eerste helft was direct al te zien dat wij de betere ploeg waren. Maar Wernhout bleek een stugge ploeg die voor elke meter ging. Voor rust weinig kansen, wel hadden we minimaal een strafschop moeten krijgen maar dat gebeurde niet. Na rust een aantal mutaties aan onze kant. Zo kwam ik in het spel. De trainer gooide het tactisch om. Wij kwamen zo tot mooie kansen met goed voetbal. Maar ja, ook nu maakten we de kansen niet af. Wernhout loerde alleen maar op de counter. Het was wachten op de goal van onze kant. Die kwam eindelijk in de 80ste minuut. Recht door het midden na mooie combinatie kwam de bal voor de voeten van Lutfullah Kilic. Die dacht niet na en schoot de verdiende en winnende 0-1 tegen de touwen”, besluit Ferr Kemaldar zijn wedstrijdrelaas.

FC Dordrecht Amateurs

De koploper in de vijfde klas, FC Dordrecht Amateurs, beleefde een zwarte dag. In Breda werd met 4-2 verloren van PCP. Doelman Eelco Jansen, die wegens een blessure aan de kant bleef: “Het was een slechte wedstrijd, eigenlijk een blamage tegen 9 man van PCP”.

Toch begon de Dordtse ploeg uitstekend aan het duel. Eelco Jansen: “We kwamen na één minuut via een penalty van Frank Barendregt 0-1 voor. Echter nog geen minuut later stond het 1-1. Daarna ging het over en weer. Onze doelman Yarno stopte twee keer nog een goede bal, Maar we waren niet scherp, kwamen niet in het spel. Toch kwamen we op 1-2 via een mooie goal van Silvano Domacesse. Net voor rust schoot hun laatste man evenwel via een slecht uitverdedigde bal hard de 2-2 binnen”.

Eelco Jansen vervolgt: “Na rust lukte niet veel. Op de momenten dat we er eruit kwamen en in de zestien van PCP waren bleken we niet scherp genoeg. De bal wilde er niet in. Op een moment kreeg Roy Tuinder in een duel een elleboogstoot op zijn neus. Dit resulteerde in een terechte rode kaart. Toch kwamen wij achter toen PCP met een lange bal richting ons doel kwam. Er werd niet goed verdedigd en in een scrimmage kon hun alerte spits de 3-2 binnenschieten. Het werd alles of niets voor ons. Het leidde tot veel dreiging maar niet tot een doelpunt. In de slotfase vond de laatste man van PCP dat de scheids moest affluiten. De arbiter was hier niet van gediend en gaf eerst geel. Toen die speler maar bleef doorgaan en kreeg die opnieuw geel of wel rood”.

Het lukte FC Dordrecht Am niet van de Bredase rode kaarten te profiteren. Eelco Jansen: “Tot overmaat van ramp werd uit een counter een lange bal goed afgemaakt met een ouderwetse lob: 4-2. Ondanks het verlies staan we nog steeds bovenaan. Op verliespunten staat PCP echter boven ons maar we moeten nog maar eens zien of ze de vier wedstrijden die ze moeten inhalen ook winnen. Wij zullen in elk geval blijven strijden voor het kampioenschap.”

SSW

In dezelfde vijfde klas als FC Dordrecht Amateurs pakte SSW in een doelpuntloos duel een punt bij Advendo. Stand bovenaan nu: FC Dordrecht Amateurs 17-37, DVVC 17-35, Devo 17-33, SSW 16-31, PCP 13-29.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten