Rien Aantjes en Riet Kanters: druk met het voorbereiden van de rommelmarkt. (foto: Elisa Kuster)
Rien Aantjes en Riet Kanters: druk met het voorbereiden van de rommelmarkt. (foto: Elisa Kuster) (Foto: )

Zaterdag rommelmarkt bij de Klockelaer

door Elisa Kuster

Dordrecht - Bij binnenkomst van de Klockelaer, het wooncomplex op Crabbehof, klinkt gezellige countrymuziek. "Elke woensdag komen ze hier linedancen, bewoners van onze flat maar ook van buiten. Prima hoor, iedereen is hier welkom." Rien Aantjes en Riet Kanters hebben even tijd voor me, de twee kwieke senioren trekken al jarenlang samen met een heel team de activiteitenkar van de Klockelaer.

"Ieder jaar dat we dat nog kunnen is meegenomen, ik ben ook al bijna 79," vertelt Riet. De afgelopen dagen heeft ze samen met haar man meubels gesjouwd, die worden 23 maart verkocht tijdens de rommelmarkt. Elk half jaar organiseren ze een rommelmarkt, dat vergt veel sjouw- en regelwerk maar met de opbrengst kunnen ze weer andere activiteiten organiseren. "Iedere dag is er wel wat te doen; schaken, kaarten, handwerken, gezamenlijk voetbal kijken. Of we doen een barakkentoernooi, ken je dat?"
"Dan leg je een bak op het biljart en moet je de bal erin zien te schieten. Dat is de enige keer dat vrouwen meedoen, die hebben nooit zo'n belangstelling voor een potje biljarten. We leggen daarom voor de zekerheid een kleedje op het laken, voor je het weet schieten ze erdoorheen," grapt Rien.


Het is ook te danken aan de activiteitencommissie dat er liefde opbloeide in de gezamenlijke ruimte. "Twee vriendinnen leren twee vrienden kennen tijdens één van onze activiteiten. Dat klikte zo goed dat ze nu twee stelletjes vormen. Dat verzin je toch niet?" glimlacht Riet.

De suggestie of ze nu ook dateavonden gaan organiseren wordt niet meteen van de hand gewezen door de twee. "Is dat nou wel verstandig, als het zo doorgaat moeten we straks geboortekaartjes gaan maken."

Ze doen er alles aan om de flatbewoners in de recreatieruimte te krijgen. "We worden door Woonbron als voorbeeld gezien voor andere wooncomplexen omdat we zoveel zelf regelen."

Rien laat een folder zien met de stoelen die binnenkort worden geleverd. "Ik ben bekend met het fenomeen internet," zegt hij lachend. "Zo kunnen we prijzen vergelijken en voor een goede prijs nieuwe spullen aanschaffen. Al hebben we er ondanks de sponsoring van Woonbron nog drie jaar voor moeten sparen."

"We willen het zoveel mogelijk mensen naar de zin maken, daar doen we het voor." Het werd ook opgemerkt door de eigenaar van het Chinese restaurant Mei Mei in het winkelcentrum. "Mochten we met de bingovrijwilligers gratis eten in het restaurant. Dat is toch geweldig?"
Geweldig, dat is precies het woord wat bij deze mensen past.

Rommelmarkt De Klockelaer aan de Tak van Poortvlietstraat, op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 14.00 uur.

Meer berichten