EBOH’s 20-jarige invaller-doelman Kevin Emde is ook deze situatie de baas.
EBOH’s 20-jarige invaller-doelman Kevin Emde is ook deze situatie de baas. (Foto: Don Fredo)

EBOH moet ambitie iets terugschroeven na puntenverlies tegen Altena (1-1)

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Tweedeklasser EBOH stelde na twee achtereenvolgende zeges en een derde plek in het algemeen klassement, de voorbije dagen z’n ambitie bij van handhaven naar (promotie)nacompetitie. Inmiddels is die doelstelling een tandje teruggeschroefd doordat de Dordtse ploeg vandaag thuis twee punten morste tegen middenmoter Altena (1-1).

Aangezien alle concurrenten triomfeerden zakte EBOH van de derde naar de vijfde plaats. Het leidende duo Nivo Sparta en Papendrecht lijkt definitief uit het zicht verdwenen. Maar voor de derde periode is EBOH nog altijd in beeld, ondanks dat de Dordtenaren weer twee spelers in de ziekenboeg zagen verdwijnen. Junior Calmera, vorige week bij Drechtstreek goed voor een gave hattrick, liep vlak voor rust een knieblessure op en moest in de pauze afhaken. En vaste doelman Jan Arie Kouwenhoven volgde al bij de aftrap het duel op krukken. Hij brak naar later bleek vorige week een middenvoetsbeentje en kan het seizoen nu al als voorbij beschouwen. Gelukkig is EBOH's ziekenboeg een weerhuisje. Waar twee nieuwe ‘patiënten’ instroomden zijn drie langdurige geblesseerden weer redelijk inzetbaar. Jordi Fok, Leroy Verkerk en Jeffrey Manzanares zaten vandaag weer in tenu op de bank. De laatste twee mochten na rust als invallers zelfs weer aan het wedstrijdgras ruiken.

EBOH’s trainer Ries Fok vond de 1-1 een terechte eindstand. Dat zijn ploeg deze middag matig presteerde kende volgens hem twee oorzaken: “Een te laag tempo. En vooral na rust waren we uit de organisatie”. Het zat de Dordtse ploeg al bij de warming-up overigens niet mee. Ries Fok: “Vanwege autopech kwamen een paar jongens te laat aan voor de wedstrijd. Dat verstoort toch eigenlijk je voorbereiding. Tegen die achtergrond was wat we in de eerste helft op de mat neerlegden toch best wel knap. Maar het tempo was gewoon te laag. Jammer dat we voor rust net niet op 2-0 konden komen. Dan hadden we mogelijk toch drie punten kunnen pakken”.

Nu ging EBOH de rust in met een magere 1-0 voorsprong. De treffer viel al na een kwartier. Uit een hoekschop van vleugelverdediger Gianni Weststrate kopte Jesse Rensen de 1-0 binnen nadat de Altena-defensie nog bezig was de slaap uit de ogen te wrijven. Een kleine tien minuten na de hervatting viel de gelijkmaker uit het niets. Johny Schouten kopte een vrije trap door naar Eddy Wijtvliet die besloot zijn hoofd ook maar tegen de bal te drukken (1-1).

Het betekende het begin van een ongewilde wapenstilstand. Beide ploegen legden amper vaart in de acties, kwamen nauwelijks tot sluitende combinaties en leden veel balverlies waardoor er nauwelijks kansen ontstonden. Dat de 1-1 op het bord zou blijven staan was zodoende al snel duidelijk.

Da vond EBOH’s geblesseerde doelman Jan-Arie Kouwenhoven na afloop ook. Zijn visie op het duel: “In de eerste helft liep het voetballend wel goed bij ons. Het leverde een goede goal op, Maar verder hebben we weinig gecreëerd. Die gelijkmaker na rust was een beetje suffig, viel uit een dood spelmoment Eigenlijk toch een beetje treurige middag voor ons”.

De ervaren doelman die in de vorige negentien competitieduels zich steeds ontpopte als een uitstekend organisator van de roodzwarte verdediging liet niet na complimenten uit te delen aan zijn jonge vervanger Kevin Emde (20) “Hij heeft het prima gedaan. Pakte voor rust twee goeie ballen. Terwijl hij toch best een beetje gespannen aan de wedstrijd zal zijn begonnen”.

Kevin Emde die voor de eerste keer dit seizoen onder de lat van het eerste stond erkende dat laatste zonder meer. “Toen ik donderdagavond hoorde dat ik moest keepen was ik best een beetje zenuwachtig. Bovendien had ik al een aantal weken niet gekeept. Bij die gelijkmaker van Altena kreeg ik door al dat doorkoppen net geen vat op de bal. Jammer want eigenlijk hebben we belangrijke punten laten liggen. Ik vond zowel ons als Altena vandaag niet echt sterk. Beide wisten niet veel te creëren”, aldus Kevin Emde die geconfronteerd met de complimenten van de man die hij moest vervangen, alsnog met een tevreden glimlach de kleedkamer verliet.

*Stand bovenaan na vandaag: Nivo Sparta 19-42, Papendrecht 19-40, Pelkaan 19-35, Woudrichem 20-35, EBOH 20-34, Roda Boys 19-33.

*Derde periode: Nivo Sparta 3-7, EBOH 3-7, Papendrecht 2-6.

Meer berichten