De goal van EBOH tegen Altena (1-1). Jesse Rensen kopt de hoekschop van Gianni Weststrate (16) binnen.
De goal van EBOH tegen Altena (1-1). Jesse Rensen kopt de hoekschop van Gianni Weststrate (16) binnen. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: DFC versterkt koppositie; periodekansen Oranje Wit en Dubbeldam

Dordrecht - Drie zeges en drie gelijke spelen. Dat was vandaag de oogst bij het Dordtse zaterdagvoetbal. Eersteklasser Oranje Wit kwam thuis tegen GRC’14 niet verder dan 2-2 maar blijft vol in de race om de derde periodetitel. Dat laatste geldt ook voor tweedeklasser EBOH ondanks een teleurstellende puntendeling tegen Altena (1-1).

De derdeklassers DFC en Wieldrecht triomfeerden beide. Ze profiteerden ook nog eens van het gelijkspel van runner-up Prinsenland. DFC versterkte zo z’n koppositie terwijl Wieldrecht zich weer zicht verschafte op de tweede plaats. In dezelfde klas morste Dubbeldam twee punten maar handhaafde het z’n kandidatuur voor periode nummer drie. Vierdeklasser GSC ODS revancheerde zich voor de uitglijder van vorige week door thuis het hoger genoteerde SCO’63 met 2-1 te verslaan.

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit behield ondanks een 2-2 gelijkspel tegen GRC’14 de leiding in de derde periode. Ron Akkerman over de wedstrijd van vanmiddag: “Oranje Wit begon voortvarend en kwam door een puntertje van Christiaan Perrier in de 6de minuut al op 1-0. Na de 1-1 was het wederom Perrier die uit een strafschop OW met 2-1 liet rusten. De Dordtse ploeg moest de tweede helft overigens met tien man spelen na de rode kaart van Remco van der Burgh in de 34ste minuut. GRC wist pas in de 70ste minuut uit vermeend buitenspel op 2-2 te komen”.

Met de puntendeling spoelde Oranje Wit deels de nare smaak weg van de uitwedstrijd bij GRC. Die ploeg had vlak na de winterstop OW op een 6-2 nederlaag getrakteerd.

*Stand Sportlust 20-47, Sliedrecht 20-42, Nieuw Lekkerland 2-35, Heerjansdam 19-34, Oranje Wit 20-32.

*Derde periode: Oranje Wit en Sportlust 3-7, Sliedrecht 3-6.

*Faysal Kadi Wahabi (42) wordt per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer van Oranje Wit. De samenwerking wordt aangegaan voor in elk geval één jaar, meldt de Dordtse club. Faysal volgt dan Pippy Pruymboom, die dan negen seizoenen lang hoofdtrainer was.

Faysal Kadi Wahabi voetbalde zelf in het eerste van Unitas, Altena en SVW. Als trainer was hij verbonden aan diverse clubs, waaronder Unitas en SVW (hoofdtrainer), Kozakken Boys, LRC en Sliedrecht (assistent trainer).

EBOH

Tweedeklasser EBOH stelde na twee achtereenvolgende zeges en een derde plek in het klassement, de voorbije dagen z’n ambitie bij van handhaven naar (promotie)nacompetitie. Inmiddels is die doelstelling een tandje teruggeschroefd doordat de Dordtse ploeg vandaag thuis twee punten morste tegen middenmoter Altena (1-1). Maar voor de derde periode is EBOH nog altijd in beeld. Een apart verslag van deze wedstrijd staat elders op deze site.

*Stand bovenaan na vandaag: Nivo Sparta 19-42, Papendrecht 19-40, Pelikaan 19-35, Woudrichem 20-35, EBOH 20-34, Roda Boys 19-33.

*Derde periode: Nivo Sparta 3-7, EBOH 3-7, Papendrecht 2-6.

DFC

Voor de trotse koploper in de derde klas, DFC, lijken de bomen tot in de hemel te groeien. Opnieuw werd gewonnen en opnieuw incasseerde de Dordtse ploeg geen enkele tegentreffer. Het Zeeuwse ZSC’62 kreeg met 3-0 klop van de thuis spelende koploper. Die vernam na afloop ook nog eens de blijde boodschap dat runner-up Prinsenland weer punten had gemorst (2-2). DFC zag z’n voorsprong zo oplopen naar vijf punten.

DFC’s Arno van Wijnen over de wedstrijd van vanmiddag: “Vanaf de eerste minuut kreeg DFC al de kans om de 1-0 te maken. Dit lukte niet direct maar van uitstel kwam zeker geen afstel. DFC had controle over de eerste helft ook al had ZSC’62 enkele mogelijkheden. Na een half uur maakte Leroy Rubio Rijsdijk op schitterende wijze de 1-0 door van achter zijn standbeen te schieten. Op slag van rust was er een goede combinatie met Colin Reening. Leroy Rubio Rijsdijk maakte deze aanval af door vanaf 20 meter strak in de kruising te schieten: 2-0”.

Arno van Wijnen vervolgt: “Na de rust was het verzet gebroken en kon DFC rustig de partij uitspelen. Het ontbrak nog aan de beslissende 3-0 om de boel definitief op slot te gooien. Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd via Robin Ramesar. DFC staat nu fier aan kop met een gat van 5 punten op runner-up Prinsenland. Maar we blijven het herhalen, we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Pas aan het einde van de rit worden de prijzen verdeeld”.

Wieldrecht

Met een klinkende 0-3 zege bij De Fendert blijft Wieldrecht meedraaien in de top van de derde klas. De ploeg staat acht punten achter koploper DFC maar kan dit reduceren tot vijf als het komende zaterdag thuis het inhaalduel met NOAD’67 wint.

*Stand: DFC 20-47, Prinsenland 20-42, Wieldrecht 19-39, Dubbedam 20-32.

*Derde periode: DFC 3-9 (winnaar 2de periode), Dubbeldam 3-7, ZSC 3-6, Wieldrecht 2-4.

Dubbeldam

Bij derdeklasser Dubbeldam baalden ze na het gelijkspel bij DHV (2-2). De ploeg blijft niettemin vierde in het totaalklassement en draait nog altijd volop mee in de strijd om de derde periodetitel.

Evert Meyer was aan Dubbeldamse kant de gevierde man met twee treffers. “En het scheelde weinig of hij had na rust met zijn derde goal ons de drie punten bezorgd”, aldus doelman Rumo van Oosten. Die was weinig tevreden over de arbitrage. ”De scheidsrechter keurde een kopdoelpunt via de binnenkant paal toch goed waardoor DHV op 1-2 kwam”. Na de hervatting kwam de thuisploeg zelfs langszij. Rumo van Oosten: “Na een dribbel kwam een speler van DHV ineens één op één met mij. Die tikte vervolgens de bal precies onder het ene plekje onder mijn benen door voor de 2-2”. Overigens toonde Rumo zich complimenteus over de tegenstander: “Ik snap niet dat zij maar twaalf punten hadden. Maar wij waren de hele wedstrijd overziend vandaag toch de bovenliggende partij”, aldus de Dubbeldamse doelman.

GSC ODS

Na de zeperd van vorige week thuis tegen hekkensluiter Simonshaven revancheerde vierdeklasser GSC ODS zich vandaag maximaal door het hoog genoteerde SCO’63 met 2-1 te kloppen. “Het was een wedstrijd met veel strijd”, meldt middenvelder Arie Pankras jr. namens de Dordtse ploeg. “De eerste helft was SCO de betere. Het kwam ook verdiend op voorsprong. Na de hervatting werd de wedstrijd helemaal omgedraaid en kregen wij het betere van het spel. Wij scoorden de 1-1 via Djim Kammerman na goed druk zetten van Roald Wetselaar. Vijf minuten voor tijd bij een hoekschop was het Gilly Venloo die boven iedereen uitsprong en de bal keihard in de goal kopte: 2-1”.

Stand bovenaan: BZC Zuiderpark 18-42, ZBC’97 19-40, 6de GSC ODS 18-29.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten