Roy Tuinder (rechts) was met één goal en twee assists weer  belangrijk voor FC Dordrecht Amateurs.
Roy Tuinder (rechts) was met één goal en twee assists weer belangrijk voor FC Dordrecht Amateurs. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Tweede zege op rij RCD; GSC ODS rukt op – FC Dordt Am weer sterk

Dordrecht - Drie van de vijf Dordtse zondagclubs die vandaag in actie kwamen sloten hun duel triomfantelijk af. Derdeklasser RCD bleek in Hoogmade niet onder de indruk van MMO (0-2), vierdeklasser GSC ODS schaarde zich met een 1-0 thuiszege bij de top-drie van het klassement terwijl FC Dordrecht Amateurs zich van het verlies van vorige week herstelde en met een 5-0 overwinning lijstaanvoerder bleef.

Teleurstellende nederlagen waren er voor Dubbeldam (derde klas) en SC Emma (vierde kas).

Dubbeldam

Het blijft tobben met Dubbeldam in de derde klas ‘hoog’ of wel de promotiecompetitie om enkele plekken in de tweede klas. In Voorburg werd deze middag met 3-1 verloren van Wilhelmus.

Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de Dubbeldammers die ook al hun openingswedstrijd verloren. Alle op de tweede van de elf speeldagen werd gewonnen (2-3 bij Remo) waardoor Dubbeldam nu met slechts drie punten uit vier duels tiende staat.

De man die voor Dubbeldam vanmiddag ongrijpbaar bleek was spits Jacky Adam die alle drie de Voorburgse goals maakte (1-0, 2-0 en 3-1). De eerste trap van zijn hattrick noteerde Jacky in de 33ste minuut. Een kwartier na rust vergrootte hij de voorsprong naar 2-0. Na een rode kaart voor Wilhelmus bracht Dennis Geschiere weer hoop in de Dordtse harten (2-1). Dubbeldam slaagde er evenwel niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. Sterker nog, het in de slotfase louter op de counter loerende Wlhelmus profiteerde van de begrijpelijke Dubbeldamse aanvalsdrift met wederom Jacky Adam als de dodelijke scherpschutter.

Bij Dubbeldam concludeerde men na afloop dat de ploeg te veel moeite kende met de stevige wijze waarop Wilhelmus de persoonlijke duels aanging. Overigens onderscheidden beide doelverdedigers zich met fraaie reddingen. Robin van Dijk pareerde namens Dubbeldam venijnige inzetten, zijn collega aan de overzijde verrichtte onder meer een haast onmogelijke parade op een inzet van Jerry van Ingen.

Stand bovenaan: Wilhelmus en HMSH 4-10, Coal 4-8, 10de Dubbeldam 4-3. Komende zondag is het Full Speed tegen Dubbeldam.

RCD

In de derde klas ‘laag’ (inzet lijfsbehoud in de derde klas) won RCD ook z’n tweede wedstrijd. De Dordtse ploeg is met 6 punten uit 2 duels nog de enige van negen clubs met een maximale puntenscore. Volgende week haalt RCD in bij Warmunda in Warmond.

Alex Mulders doet namens RCD verslag van het duel van deze zondag. “Vandaag moesten we naar MMO uit Hoogmade. Deze ploeg had twee gespeeld en beide verloren.. Het niet zo best bespeelbare veld ligt vrij open, waardoor een redelijke wind best wel wat invloed had op de wedstrijd. De eerste helft waren we sterker dan MMO maar ondanks wat kleine kansen brak de rust aan met 0-0”.

Alex Mulders vervolgt: “In de tweede helft, met windje mee, hadden we MMO nog beter onder controle dan in de eerste helft. Na ongeveer een kwartier kwamen we dan ook dik verdiend op voorsprong. Bas Verhoeven rondde een voorzet van links op een mooie manier af (0-1). Nog geen tien minuten later was het Mark Tromp, normaal speler van het tweede, die een voorzet van links beheerst inkopte: 0-2. De resterende tijd kwamen we niet meer in gevaar zodat de 3 punten meegingen naar Dordrecht. Terechte overwinning tegen een ploeg waar de keeper de uitblinker was. Met wat meer geluk in de afronding had de score hoger kunnen zijn.”.

Stand bovenaan: Taurus 4-9, VCS 4-7, RCD 2-6, OHVV 3-6.

SC Emma

In de vierde klas handhaafde SC Emma zich op kop ondanks een pijnlijke nederlaag bij Sprundel (4-1). Rivaal DSE verzuimde de koppositie weer van de Dordtse ploeg over te nemen door punten te morsen bij Noordhoek (1-1). Sprundel mengt zich nu ook in de titelstrijd.

Emma-speler Randy van Eden die nog altijd geblesseerd (“Deze week ga ik weer aansluiten bij de groep”).is over het verlies van vandaag: “Wij wilden de goede overwinning van vorige week op DSE een goed vervolg geven. De wedstrijd was vanaf onze kant heel slecht. We werden op alle fronten afgetroefd. De strijd was er niet, ons positiespel was ver te zoeken en alle duels werden verloren. We kwamen wel 0-1 door een fantastische lob vanaf een meter of 35 van Joey Steenbakker. Net voor rust kregen we de 1-1 tegen. Na rust was het zelfde spelbeeld en verliezen we gewoon terecht met 4-1.Volgende week spelen we thuis tegen Sprundel en moeten we echt anders voor de dag komen”.

*Stand bovenaan: SC Emma 16-34, DSE 18-33, Sprundel 18-31, GSC ODS 19-31.

GSC ODS

Door BSC net 1-0 e kloppen sloot de andere Dordtse vierdeklasser, GSC ODS, zich officieel aan bij de kopgroep. De ploeg staat nu gedeeld derde in de algemene rangschikking en is ook nog kansrijk in zowel de tweede als de derde periode.

Speler Ferr Kemaldar doet verslag van de knappe zege van vandaag: “BSC staat hoog genoteerd op de ranglijst. Om de top-drie binnen te dringen waren we vastbesloten die ploeg te verslaan. Voor rust speelden wij een van onze beste wedstrijden van dit seizoen. De tegenstander kwam niet aan te pas en wist niet wat ze overkwam. Zoals altijd kregen we weer mooie kansen, maar de bal wilde er wederom niet in. We raakten welgeteld drie keer de lat en misten ook nog eens een penalty.”

Ferr vervolgt: “ Na rust (0-0) voetbalden we iets minder maar BSC kwam er alsnog niet aan te pas. En daar in de 80ste minuut was de verlossende treffer. Lutfullah Kilic met de voorzet en de ingevallen Mustafa Tekin die de bal mooi in de verre hoek: 1-0. We dringen officieel de top 3 binnen”.

FC Dordrecht Amateurs

In de vijfde klas blijft FC Dordrecht Amateurs de toon aanvoeren. De ploeg handhaafde zich op de koppositie via een riante 5-0 zege op het Brabantse Molenschot.

Frank van Asperen doet verslag: “Na de tegenslag van vorige week bij PCP was er vandaag maar één taak: winnen! Na een slordig begin van beide ploegen was het Molenschot dat de eerste kans kreeg. Hierna kregen wij kans op kans. Na twee schoten naast is drie keer scheepsrecht dacht spits Roy Tuinder kennelijk. Na 20 minuten was het Remco Grob die sterk de bal veroverde en Michael Bosua inspeelde. Die stuurde Roy weg: 1-0. Michael Bosua en Ilhan Solak waren daarna dicht bij de 2-0. Die tweede treffer viel uiteindelijk in de 44ste minuut. De bal kwam voor de voeten van Frank ‘de Viking’ Barendregt die niet nadacht en vanaf 30 meter de bal in de kruising joeg voor een wereldgoal: 2-0”.

Na rust was het binnen enkele minuten opnieuw raak. Frank van Asperen: “Ilhan maakte de 3-0 op aangeven van Roy. We bleven kansen creëren. Weer via Ilhan werd het 4-0 en weer was Roy de aangever. Via Michael Bosua, Roy Tuinder, Marvin Tims en Ilhan Solak kregen we kans op 5-0 maar paal, lat en keeper stonden in de weg. Het slotakkoord kwam op naam van Michael Bosua die de kleinste man op het veld was maar ver boven de rest uitkwam bij een corner van Sylvano Domacasse en de 5-0 binnenkopte. Volgende week gaan we op bezoek bij Molenschot om drie punten mee te nemen naar Dordrecht”.

*De uitwedstrijd van de andere Dordtse vijfdeklasser, SSW, bij Neerlandia haalde het einde niet.

*Stand bovenaan: FC Dordrecht Am 18-40, DVVC 17-35, Devo 18-33, PCP 14-32, SSW 16-31.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten