Vrolijke momenten na afloop bij RCD nadat de Dordtse ploeg koploper Taurus met 5-1 had gevloerd. RCD is nu zelf lijstaanvoerder.
Vrolijke momenten na afloop bij RCD nadat de Dordtse ploeg koploper Taurus met 5-1 had gevloerd. RCD is nu zelf lijstaanvoerder. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Dubbeldam telt weer mee; FC Dordt Am op weg naar 100 goals!

Dordrecht – Van de zes Dordtse zondagclubs deden Dubbeldam, RCD en FC Dordrecht Amateurs goede zaken. Dubbeldam telt na een 2-1 thuiszege op ODB weer vol mee in de strijd om de promotieplaatsen. Ook in de derde klas sleurde RCD het Delftse Taurus met 5-1 van de troon. RCD zit nu zelf op die erezetel.

In de vierde klas leed SC Emma z’n derde nederlaag op rij maar bleef de ploeg wonder boven wonder koploper. Dat dankte het mede aan stadgenoot GSC ODS dat DSE keurig op 1-1 hield.

De doelpuntenmachine van FC Dordrecht Amateurs in de vijfde klas blijft op volle toeren draaien. Na de 1-4 zege van de koploper bij DVVC staat de teller nu al op 96!

Dubbeldam

In de zogeheten derde klas ‘hoog' met als inzet enkele promotieplekken naar de tweede klas, liet Dubbeldam vandaag merken zich geenszins uitgeschakeld te voelen. De ploeg ontdeed zich van concurrent ODB uit Den Haag door aan de Schenkeldijk met 2-1 te winnen.

De achterstand op het leidende duo Wilhelmus en HMSH bedraagt nog maar vier punten met nog vijf duels voor de boeg. Zondag ontvangt Dubbeldam Kethel Spaland dat er tot nu toe met slechts 4 punten uit 6 wedstrijden weinig van bakte.

Aan strijdlust en mentaliteit ontbrak het deze middag niet bij Dubbeldam. De Dordtse ploeg kwam al snel op voorsprong via Rick de Graaf. Uit een strafschop kwamen de Hagenaars langszij (1-1). Een strijdvaardig Dubbeldam domineerde ook in de tweede helft. Voor de terechte beloning zorgde bijna vanzelfsprekend koningsschutter Dennis Geschiere (2-1).

Dubbeldams Jerry van Ingen over de wedstrijd: “Het was een zeer harde en vijandige pot met een ode aan de scheids deze keer die zich niet liet intimideren. Na de 1-0 van Rick kwamen kwam ODB uit een onterechte pengel op 1-1. Daarna hadden zij minimaal drie keer rood moeten hebben . Maar we hebben het er uitgesleept met de 2-1 van Dennis. Goeie pot en geknokt voor mekaar!”

*Stand na vandaag: Wilhelmus 6-13, HMSH 6-13, Coal 6-12, WCR 6-11, Charlois SV 6-11, ODB 6-9, Dubbeldam 6-9, DHL 6-9.

RCD

In de derde klas ‘laag’ nam RCD de koppositie over van het Delftse Taurus dat er aan de Reeweg-Oost niet aan te pas kwam (5-1). De Dordtse goals kwamen op naam van Bas Verhoeven (2x), Ralph Amperse en Claudio Teneggi (2x). Een apart verslag van deze wedstrijd staat elders op de site van De Stem van Dordt.

*Stand derde klas ‘laag’ na vandaag (halve competitie gaat over acht wedstrijden): RCD 4-9, Taurus 5-9, Warmunda 4-8, VCS 4-7.

SC Emma

In de vierde klas beleeft het Dordtse Emma bizarre weken. Voor de derde achtereenvolgende keer werd verloren, nu thuis van laagvlieger Wernhout (1-2). Maar niemand van de concurrentie wil kennelijk de koppositie van de Dordtenaren overnemen.

Zowel DSE als Sprundel kreeg daartoe vandaag alle gelegenheid. DSE verkeek zich evenwel op die andere Dordtse club, GSC ODS (1-1). En Sprundel dat de voorbije weken twee keer had gewonnen van Emma, haalde kennelijk overmoedig geworden nu in Breda bakzeil tegen BSC (1-0).

Komende zondag gaat Emma op bezoek bij Achtmaal. Met Pasen (over twee weken) wacht de Dordtse ploeg een dubbel tegen DIOZ uit Zegge. Ploegen waartegen Emma zijn geschonden zelfvertrouwen moet kunnen restaureren.

Vandaag thuis tegen Wernhout liep dat vertrouwen onnodig een nieuwe deuk op. Emma draaide zoals dat heet bij vlagen ‘vierkant’. Weinig lukte. De op uitbraken ingestelde bezoekers zaten daar niet mee en kwamen een kwartier voor tijd zelfs op een 0-2 voorsprong. Wat Emma noopte tot een alles-of-niets met Joey Steenbakker en Randy van Eden als aanjagers. De gewenste aansluitingstreffer viel in de 90ste minuut. Shendro Cristina nam die koppend voor zijn rekening (1-2). De blessuretijd bleek te kort voor Emma om de meubels alsnog te redden. Met sippe gezichten stapte Emma na afloop onder de douche. Waar het toch nog een opbeurend nieuwtje kreeg te horen. Ook de concurrentie had steken laten vallen zodat de Dordtenaren ook op verliespunten nog altijd de ranglijst aanvoeren.

Emma’s Randy van Eden over de verliespartij van vanmiddag: “Ik baal er nog ontzettend van. Maar ja, nog wel koploper. Maar het moet de komende wel beter!”

*Stand: SC Emma 18-34, DSE 19-34, Sprundel 20-34, RSV 19-33, GSC ODS 21-33.

GSC ODS

In dezelfde vierde klas leverde GSC ODS andermaal een puike prestatie door in Etten-Leur hoogvlieger DSE op 1-1 te houden. Namens de Dordtse ploeg doet speler Ferr Kemaldar verslag: “Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat de ploegen tegen elkaar gewaagd waren. Wij lieten DSE expres aan de bal zodat ze het gevoel kregen dat ze goed in de wedstrijd zaten. Ons plan was om bij balverlies van hun direct om te schakelen. Zo kwamen we ook al snel op 0-1 voorsprong door Oktay Karaca. Hierna begon DSE wat meer te drukken en kregen ze goede kansen. Maar bij ons staat als vanouds Mehmet Tokul in het doel die alles pakte”.

Ferr over de tweede helft: “Na rust het zelfde spelbeeld. Wij in de omschakeling en DSE aan de bal. We kregen enkele goede kansen, met name Oktay Karaca die zeker zijn tweede mocht maken. DSE kwam in de 70ste minuut langszij: 1-1.Daarna was het voor ons tegenhouden en dat lukte. We hadden goede zaken kunnen doen door te winnen, want alle ploegen boven ons hebben verloren. Maar goed we zijn een punt ingelopen”.

FC Dordrecht Amateurs

In de vijfde klas ontdeed FC Dordrecht Amateurs zich weer eens van een titelconcurrent. In Dongen werd DVVC met 1-4 geklopt. Alleen PCP lijkt een Dordts kampioenschap nog in de weg te kunnen staan. Die ploeg moet nog vier duels inhalen. Voor de Dordtse productie zorgden deze middag Roy Tuinder, Ilhan Solak, rank Barendregt en Sylfano Domacassé. FC Dordrecht Am staat nu op een indrukwekkend doelsaldo van 96 voor en 27 tegen.

Frank van Asperen doet verslag van het duel van deze middag: “Alleen winst telde voor beide partijen. Vanaf minuut 1 was het plan van DVVC duidelijk: afwachten en gokken op de counter. Na wat kansen voor ons leidde dat na een kwartier pas tot een Brabants wapenfeit: een schot naast het doel van Yarno Teuling. In de 20ste minuut was het Frank Barendregt die aan de rechterkant een afgetekende voorzet in huis had die bij de tweede paal door Ilhan Solak binnen werd getikt: 0-1”.

Frank zag zijn ploeg na rust opnieuw domineren. “In de 55ste minuut werd Sylvano Domacassé onderuit gehaald in de 16. Frank Barendregt faalde niet vanaf de stip: 0-2. In de 75ste minuut was het Michael Bosua die een goede dieptebal in huis had op Ilhan. Die hield het overzicht en bereikte Roy Tuinder die zijn 30ste goal van het seizoen maakte: 0-3. Waarmee onze koek nog niet op was. In de 80ste minuut lanceerde Ilhan met een bekeken pass Sylvano die niet faalde (0-4). DVVC mocht nog een eretreffer maken door niet goed verdedigen van ons. We hebben zo goede zaken gedaan voor de tweede periode én blijven in de race voor het kampioenschap”, besluit een tevreden Frank van Asperen tevreden.

*In dezelfde vijfde klas ging SSW thuis onderuit tegen SVC (0-1) waardoor de Dordtenaren nu genoegen moeten nemen met de zesde plaats.

*Stand bovenaan: FC Dordrecht Am 20-46 (96-27), PCP 16-38, Devo 20-36, DVVC 18-35, SVC 18-34, SSW 18-31.

(Samenstelling overzocht Fred van Dongen)

Meer berichten