(foto: Ambulancedienst)
(foto: Ambulancedienst)

Op 20 april open dag ambulancedienst

Regio - Iedereen die kennis wil maken met het werk van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid en met de nieuwste ambulance-uitrukpost in de regio (tevens het nieuwe hoofdkantoor van de dienst), is op zaterdag 20 april welkom tijdens een gezellige en leerzame open dag in Papendrecht.

Het publiek kan dan diverse ambulancevoertuigen en -materialen bekijken en demonstraties bijwonen. Niet alleen van de ambulancehulpverleners, want ook de politie, brandweer, het Erasmus MC, het Albert Schweitzer ziekenhuis en de 112-meldkamer zijn van de partij.

Het programma is doorlopend van 10.00 tot 16.00 uur. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur zijn er demonstraties op het plein.

Binnen op de eerste verdieping is een workshop reanimatie. Ook is daar de expositie Veilig Thuis te zien. De nieuwe uniformen die de komende tijd worden ingevoerd worden ook op de eerste verdieping getoond.

Achter het gebouw staan brandweer- en politievoertuigen opgesteld. Ook is hier een skelterbaan met mini-ambulances.

Er is een informatiemarkt waaraan onder meer wordt meegewerkt door de gipspoli van het Albert Schweitzer ziekenhuis, de Meldkamer 112, Brandveilig Leven en de wijkagenten van Papendrecht en Sliedrecht.

De activiteiten zijn geschikt en boeiend voor alle leeftijden.

De ambulancepost bevindt zich aan de Vliedberg 2 in Papendrecht (tegen Sliedrecht aan, langs de A15). Om opstoppingen nabij de Ambulancedienst te vermijden, rijdt van 10.00 tot 16.00 uur een gratis pendelbus van station Sliedrecht-Baanhoek naar de Open Dag, daarvandaan door naar het parkeerterrein bij PKC Papendrecht.

Meer berichten