Wethouder Stam opende Koningsspelen bij Pius 10

Dordrecht - De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. De dag bij de Pius 10 bestond uit sportieve activiteiten en een gezamenlijke, feestelijke Koningslunch.

Vrijdag vroeg in de ochtend was Marco Stam wethouder van o.a. sport naar de Brouwersdijk gekomen om de Koningsspelen bij de Pius 10 officieel te openen. Na een inleidend praatje van directeur Serge Bomius, kwam de wethouder aan het woord en vertelde de leerlingen en aanwezige ouders hoe belangrijk het is om te sporten, goed en gezond te eten. "Actief bewegen is goed maar vooral heel erg leuk" aldus Stam. Na het aftellen klonk een sirene, iedereen was toen echt wakker: de Koningsspelen waren officieel geopend.

 Natuurlijk startten de Koningsspelen ook dit jaar weer zingend en dansend met het Koningsspelenlied de Pasapas van Kinderen voor Kinderen.

Ouders hebben de dag mede georganiseerd en waren ook de gehele dag aanwezig. Naast behulpzame ouders werd het  spelgedeelte verzorgd door de studenten "Sport en Beweging" van het Da Vici College. Gezamenlijk is er een hele mooie dag van gemaakt.

(ingezonden door Ed Bomius)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten