De Staat in Het Magazijn. (Foto: Elisa Kuster)
De Staat in Het Magazijn. (Foto: Elisa Kuster)

Verrassing Dordt: De Staat speelt live in Het Magazijn!

Dordrecht - Een grote verrassing vandaag bij de eerste Record Store Day van Velvet Dordrecht op de nieuwe locatie aan de Voorstraat. De populaire band De Staat speelde rond 17.00 uur in het afgeladen restaurant van Het Magazijn een live-set. Dat was min of meer stil gehouden omdat de band normaal duizenden fans trekt.

Om al te grote drukte te voorkomen, was het optreden aangekondigd als dj-set, maar als snel gonsde het door de stad dat het een écht concert zou worden van de band waarvan de clip van Witch Doctor een paar weken geleden werd verkozen tot beste clip in Nederland ooit.

Record Store Day is in Dordt al jaren een groot succes, maar het was na de verhuizing van Velvet van de Vriesestraat naar Het Magazijn de eerste editie in het sfeervolle verzamelgebouw aan de Voorstraat. Vóór het optreden van De Staat was het óók al bomvol bij onder meer Rondé, de Rotterdamse rapper Winne en de ('soort van Dordtse') band Tusky. Maar bij De Staat was het pas echt dringen geblazen. 

Record Store Day vindt elk jaar wereldwijd plaats als een soort promotiedag waarop platenzaken in het zonnetje worden gezet. Muziekliefhebbers kunnen op die dag bijzondere versies van platen kopen en veel populaire band brengen speciaal voor Record Store Day gemaakte songs uit. Vanochtend stonden aan de Voorstraat rond 06.00 uur de eerste muziekliefhebbers al op de stoep om hun slag te slaan. Later op de dag kwamen honderden Dordtenaren naar Het Magazijn voor het live-programma dat de broertjes Peter Paul en Ed van der Hout van Velvet Dordrecht hadden geregeld. 

(Door Emile van de Velde)

Meer berichten