The Passion 2019 wordt georganiseerd door EO en KRO-NCRV en is  donderdag live te zien op NPO 1 en te beluisteren via NPO Radio 2. (foto: pr)
The Passion 2019 wordt georganiseerd door EO en KRO-NCRV en is donderdag live te zien op NPO 1 en te beluisteren via NPO Radio 2. (foto: pr) (Foto: )

De vele partners van The Passion 2019

Dordrecht - Al sinds de eerste editie van The Passion in Gouda maken partners het mogelijk extra diepgang te geven aan het live-evenement. Dit jaar maken het Kansfonds, het Leger des Heils, de Protestantse Kerk in Nederland, scholenkoepel Verus, Bisdom Rotterdam, de Dordtse kerken en gemeente Dordrecht The Passion mede mogelijk.

De partners zorgen ervoor dat het thema #jebentnietalleen tot in de haarvaten van de Nederlandse samenleving doordringt.

Het katholieke Kansfonds steunt jaarlijks zo'n 500 initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Dit doet het Kansfonds ook in Dordrecht en omgeving.

Hetzelfde geldt voor het Leger des Heils, letterlijk én figuurlijke een strijdende organisatie. De stichting strijdt vóór een leven zoals God het bedoeld heeft, door het goede nieuws van Jezus uit te dragen, in woord en daad. Het thema 'Jij bent niet alleen' past daar geweldig bij.De Protestantse Kerk vindt het vanuit haar geheel eigen rol belangrijk dat dit verhaal verteld wordt. Daarom ondersteunt dit kerkgenootschap The Passion van harte.

Voor onderwijsvereniging Verus geldt dat ze het verhaal van Jezus zien als belangrijk verbindend verhaal dat gelovigen en ongelovigen samenbindt. Het verhaal geldt als inspiratiebron voor veel christelijke en katholieke scholen.

Voor de Rooms Katholieken is Witte Donderdag de eerste dag van drie bijzondere dagen met als voltooiing het hoogfeest van Pasen, het belangrijkste feest van het kerkelijk jaar. Op Witte Donderdag staat het Laatste Avondmaal centraal en de oproep van Jezus om in zijn Naam bijeen te blijven komen. Op 18 april is voorafgaand aan The Passion in Dordrecht een eucharistieviering met Mgr. J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, als hoofdcelebrant.

Op paaszondag 21 april 2019 is er een stadsbrede Kerkproeverij na The Passion in Dordrecht. Zo bieden de Dordtse kerken en parochies de kans om nog meer te weten te komen van het verhaal van The Passion en #jebentnietalleen. Het initiatief is bedoeld om te laten proeven hoe het is om een kerkdienst bij te wonen.

Dordrecht heeft het thema #jebentnietalleen helemaal omarmd. De stad past met haar historische decor goed bij The Passion. Het evenement sluit bovendien naadloos aan bij de viering 'Ode aan de Synode', waarmee Dordrecht een half jaar lang de synode van 400 jaar geleden herdenkt. Tal van Dordtse instellingen en organisaties organiseren activiteiten om het onderwerp eenzaamheid onder de aandacht te brengen en met elkaar ook echt wat voor mensen die alleen zijn te kunnen betekenen. Meer informatie is te vinden via jebentnietalleen.nl.

The Passion 2019 wordt georganiseerd door EO en KRO-NCRV en is op donderdag 18 april live te zien op NPO 1 en te beluisteren via NPO Radio 2.

Een overzicht van de partners is te vinden via de website:

thepassion.nl/partners

Meer berichten