Wiebe van Horssen. (foto: Missie Dordt)
Wiebe van Horssen. (foto: Missie Dordt) (Foto: )

Dordtse Kerken bieden scala aan activiteiten rond 'The Passion'

Dordrecht - Ondernemers, winkeliers, de VVV, de ambtenaren van stadspromotie, iedereen ontplooit initiatieven rondom het mega-event 'The Passion' en het thema #jebentnietalleen. Oók de tientallen plaatselijke kerken zijn op allerlei manieren present. Wiebe van Horssen, coördinator van de Dordtse kerken, is er vanaf het begin bij betrokken.

Kort na zijn aanstelling bij Missie Dordt, vorig jaar, kreeg hij te horen dat The Passion naar de stad kwam "Het is mijn missie om de presentie en relevantie van de Dordtse Kerken in de samenleving te vergroten. Het thema 'je bent niet alleen' is een schot in de roos. Veel Dordtenaren ervaren eenzaamheid. Anderen zijn op zoek naar zingeving en lopen rond met levensvragen. De kerk is bedoeld als plek van ontmoeting en een plaats waar mensen kunnen ontdekken wat het christelijk geloof zoal te bieden heeft."

De Dordtse kerken hebben een waaier aan activiteiten georganiseerd rond 'The Passion'. Wiebe: 'Voor elk wat wils. De één zoekt verstilling; de ander een uitbundig feestje; een derde een inspirerende maaltijd. Wij geven Dordtenaren graag de mogelijkheid om meer te ontdekken over het verhaal van The Passion en #jebentnietalleen.

(ingezonden)

Meer berichten