De Dubbeldam-spelers Marlon Springvloed (9) en Jim Voll (maker van de 2-0) moeten toezien hoe de doelman van Kethel Spaland deze situatie de baas is.
De Dubbeldam-spelers Marlon Springvloed (9) en Jim Voll (maker van de 2-0) moeten toezien hoe de doelman van Kethel Spaland deze situatie de baas is. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: RCD morst punten; zege en 100ste goal FC Dordt Am na gouden wissel

Dordrecht - Van de zes Dordtse zondagclubs triomfeerden vandaag alleen Dubbeldam (derde klas) en FC Dordrecht Amateurs (vijfde klas). Dubbeldam zette zich zo weer op de kaart als promotiekandidaat. Met Pasen wacht de ploeg een zwaar examen bij koploper HMSH.

Na een gouden wissel wist FC Dordt Am vlak voor tijd alsnog een 4-3 zege binnen te slepen. De treffer van invaller Ricardo Hofman betekende tevens het 100ste doelpunt van de Dordtse ploeg in de lopende competitie. FC Dordt Am bleef zo koploper en heeft alleen nog concurrentie van PCP.

Derdeklasser RCD morste punten bij Madestein (1-1). In de vierde klas is SC Emma duidelijk van de leg. Opnieuw een nederlaag en geen koploper meer. GSC ODS kende in dezelfde klas een offday (1-3 nederlaag tegen degradatiekandidaat Grenswachters).

RCD

Na de triomf vorige week op koploper Taurus morste RCD in de derde klas ‘laag’ waarin het draait om consolidatie van het derdeklasserschap, punten in Den Haag. De Dordtse Racing kwam bij Madestein niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Alex Mulders namens RCD: “Vandaag konden we helaas niet het spel van vorige week vertonen. We lieten ons teveel meegaan in het spel van Madestein, een irritante ploeg die vooral goed in praten was. Daardoor kwamen we niet echt aan voetballen toe. Beide ploegen kwamen ook niet tot kansen. Uit het niets kregen we ook nog eens strafschop tegen nadat Luiferrdi Marchena de bal per ongeluk tegen zijn hand had gekregen (1-0)".

Alex Mulders vervolgt: “De tweede helft kwamen we redelijk uit de kleedkamer. Al rij snel maakten we gelijk door Luiferdi Marchena (1-1). Helaas ging het na het doelpunt weer naar het niveau van de eerste helft. Veel praten, weinig voetballen. De scheidsrechter was hier ook medeverantwoordelijk voor, Deze man maakte er werkelijk een potje van, maar wel aan beide kanten. Invloed op de uitslag had hij dus niet echt. Wederom een uitwedstrijd die gewonnen had moet worden. Madestein is een middelmatige ploeg die het vooral van praten en (af en toe) intimidatie moest hebben”.

*RCD is nu de koppositie weer kwijt aan Taurus dat vandaag won. Ook VCS en OHVV triomfeerden wat resulteerde in de volgende stand: Taurus 6-12, RCD en VCS 5-10, OHVV 509. Tweede Paasdag is het RCD – OHVV.

Dubbeldam

Binnen twintig minuten klaarde derdeklasser Dubbeldam (foto) vandaag de klus tegen Kethel Spaland. Toen stond de 3-0 einduitslag al op het scorebord. Dubbeldam blijft zo in de race om directe promotie naar de tweede klas. Dubbeldam kende een raketstart met drie goals in de eerste twintig minuten via Enzo van de Vossenberg, Jim Voll en Stan van Pelt. Jim was ook nog goed voor een assist en kende zo evenals zijn doelman Robin van Dijk een belangrijk aandeel in de zege. Dubbeldam staat nu vierde op vier punten achter het leidersduo HMSH en Wilhelmus.

Een apart verslag van Dubbeldams wedstrijd staat elders op deze site.

SC Emma

In de vierde klas blijft het kwakkelen met SC Emma. Dat verloor met 2-0 bij Achtmaal en is nu ook qua verliespunten de leiding kwijt. Speler Randy van Eden over Emma’s vierde nederlaag op rij: “Thuis wonnen we gemakkelijk met 4-0, maar dat geeft garantie dat het vandaag weer makkelijk zou worden. We begonnen de wedstrijd goed. Achtmaal had niks in te brengen. Het enige dat ontbrak was een doelpunt, waardoor we onszelf niet beloonden”.

Na rust (0-0) een zelfde spelbeeld, vervolgt Randy. “Wij weer die het spel maakten en Achtmaal dat lange halen snel thuis speelde. Joey Steenbakker kreeg de kans om ons op 0-1 te zetten maar liet dit na. Ik had nog steeds het gevoel dat wij hem elk moment zouden maken”.

Het liep allemaal anders. Randy van Eden: “Na een schot vanuit de tweede lijn die onze keeper verkeerd wegwerkte viel deze binnen en keken we plots tegen een achterstand aan (1-0). We schakelden over naar 1 op 1, maar uit een corner kregen we de 2-0 tegen. Toen was het wel klaar bij ons. Al met al een onterechte nederlaag, tegen een zwakke tegenstander. We zitten nu in een hoek waar de klappen vallen en blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg. Klinkt misschien een beetje cliché, maar elke wedstrijd is nu een finale voor ons. De punten moeten snel gaan komen, willen we kampioen worden”.

*Emma’s concurrenten om het kampioenschap wonnen alle waardoor de Dordtse ploeg voor het eerst in enkele maanden ook qua verliespunten niet meer bovenaan staat. Stand bovenaan: DSE 21-40, Sprundel 21-37, Emma 19-34, BSC 19-33, 6de GSC ODS 22-33.

*Komend Paasweekeinde wacht Emma een dubbelprogramma tegen DIOZ. Zaterdag in Brabant, maandag in Dordrecht.

GSC ODS

In dezelfde vierde klas verloor GSC ODS thuis van Grenswachters dat eerder vorige week z’n inhaalwedstrijd tegen DSE met 0-1 had verloren. Ferr Kemaldar van GSC ODS bestempelde Grenswachters vooraf als een degradatiekandidaat. “En dat was wel te zien. Maar wij zaten vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd. We beleefden een totale offday. Geen voetbal, geen beleving. De gasten hadden dat wel, dus we werden overal afgebluft”.

Ferr Kemaldar vervolgt zijn relaas: “Na de 0-2 ruststand in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Wij waren nergens en de gasten knokten voor elke meter. Uit een penalty werd het 0-3. Voor de statistieken werd het nog 1-3 uit een vrije trap van Lutfullah Kilic Superzonde deze nederlaag. Maar dit was een dag waarin niets lukte”.

FC Dordrecht Amateurs

In de vijfde klas won FC Dordrecht Amateurs opnieuw al koste dat vandaag heel veel moeite. Pas in de 89ste minuut werd thuis tegen Welberg de zege binnengesleept via Ricardo Hofman (4-3). De winnende treffer betekende tevens de 100ste treffer van FC Dordt Am dit seizoen. De Dordtse ploeg blijft zodoende koploper en heeft alleen nog titelconcurrentie van PCP uit Breda. Dat moet nog vier (!) wedstrijden inhalen. Ilhann Solak, Yous de Koning en Frank Barendregt tekenden voor de andere Dordtse treffers.

Frank van Asperen doet namens FC Dordt Am verslag. “Winnen was vandaag de missie om de volgende drie weken te kijken wat de concurrentie zou gaan doen. Ilhan opende in de 9de minuut de score na een dieptebal van Michael Bosua: 1-0. Maar enkele minuten later stond het weer gelijk toen onze verdediging niet reageerde op een dieptebal (1-1). Net voor rust kwamen we alsnog op voorsprong uit een schot van zo’n 20 meter van Frank Barendregt: 2-1”.

Vijf minuten na rust vergrootte de thuisploeg de marge. Frank van Asperen: “Ilhan stuurde Roy Tuinder weg. Die hield het overzicht en zette Michael Bosua voor de keeper: 3-1. Je zou zeggen wedstrijd is gespeeld maar niks bleek minder waar. We waren in die fase niet bij de les en tot overmaat van ramp leidde dat na een kwartier tot de 3-3”.

Waarna FC Dordrecht Am niet anders resteerde dan ‘volle kracht vooruit’. Frank van Asperen: “Trainer Michael Witman nam het risico om er een aanvaller bij te zetten in de naam van Ricardo Hofman en dit bleek een gouden wissel! In de 89ste minuut nam Michael Bosua scherpe corner die door Ricardo Hofman met een puntgave kopbal in de kruising werd gejaagd: 4-3. De ontlading was van jewelste op de Krommedijk. Al met al een zwaarbevochten overwinning. Maar ja ook de slechte wedstrijden moet je winnen”.

*De titelstrijd gaat nu alleen nog tussen FC Dordrecht Am en PCP, dat vandaag bij TVC Breda won. Stand bovenaan: FC Dordrecht Am 21-49 (doelcijfers 100-30) PCP 17-41.

*De eerstvolgende wedstrijd van FC Dordrecht Am is 12 mei thuis tegen stadgenoot SSW dat deze zondag met 6-0 klop kreeg bij Devo. In de tussentijd gaat PCP z’n achterstallige wedstrijden inhalen.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten